• Peter Kuhl

Gewonden bij frontale aanrijding in Rhenen

RHENEN Een frontale aanrijding op de N233-Cuneraweg heeft vrijdagmiddag rond 13.20 uur voor veel chaos gezorgd. Bij het ongeval waren meerdere voertuigen betrokken.

De bestuurder van een hoogwerker, komende vanuit de richting Veenendaal, merkte de file voor de stoplichten bij de Achterbergsestraatweg te laat op en week uit voor de laatste stilstaande auto. Hierbij botste hij frontaal op een tegemoetkomende auto met twee inzittenden. De bestuurder van de hoogwerker en de beide inzittenden van de personenauto raakten daarbij gewond.

De brandweer Rhenen-Achterberg en omstanders verzorgden de eerste hulp samen met de opgeroepen solo-lance. Een ambulance uit regio Gelderland-Zuid en twee Ambulances uit eigen regio kwamen ter plaatse om de gewonden naar het ziekenhuis over te brengen. Bij de aanrijding raakten nog drievoertuigen betrokken. De bestuurders konden het ongeval niet meer ontwijken, maar raakten niet gewond.

De N233 werd volledig afgesloten in verband met de hulpverlening wat de spits-overlast rondom Rhenen al vroeg op gang bracht. Ongevalsspecialisten van de politie hebben onderzoek gedaan. Een bergingsbedrijf heeft de fors beschadigde voertuigen afgevoerd.