• 112Heuvelrug.nl
  • 112Heuvelrug.nl
  • 112Heuvelrug.nl

Gewapende overval op KFC Veenendaal

VEENENDAAL Bij een KFC fastfoodrestaurant aan de Rondweg-West heeft zondagavond een gewapende overval plaatsgevonden. Rond 23.20 uur wilde een medewerker de zaak binnen gaan, toen hij ineens werd bedreigd door een persoon met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Eenmaal binnen werden ook andere medewerkers bedreigd en de overvaller wilde geld.

Het personeel riep in alle paniek dat bezoekers snel het pand moesten verlaten. Personeel van de KFC moest op de grond gaan liggen. Bezoekers renden met hun dienblad naar de parkeerplaats en scholen achter hun voertuig. Sommige reden een stukje weg om het incident van afstand verder te bekijken.

Met een geldbedrag vertrok de verdachte in de richting van het Ibis hotel. De geschrokken medewerkers schakelden de politie in. Ter plaatse gekomen agenten zochten met kogelwerende vesten aan naar de dader(s). Op het viaduct van de A12 stond bij Rondweg-Oost een voertuig van de Landelijke Eenheid te posten. Een hondengeleider met speurhond zocht naar sporen rondom het restaurant en de Mini-dealer nabij. De inzet van de politie was groot. Meer dan vijf voertuigen kwamen ter plaatse en zochten naar de verdachte(n).

VERDACHTE In de omgeving werd gezocht, helaas werd de verdachte niet meer gevonden. Volgens de politie is de verdachte vrij klein en droeg hij een donkere gewatteerde jas van het merk Canadian Goose, een donkere trainingsbroek en zwarte sportschoenen. Hij had zijn gezicht bedekt, mogelijk met een blauwe capuchon of sjaal en hij had een donkere pet op.

De recherche is een onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden. Dit kan door te bellen naar 0900-8844 of anoniem naar 0800-7000. Melden kan ook online via het tipformulier of via meldmisdaadanoniem.nl.