Gestolen kluis gedumpt in Veenendaal

VEENENDAAL Televisieprogramma Opsporing Verzocht heeft dinsdagavond aandacht besteed aan een inbraak in Warnsveld. De beide inbrekers hebben mogelijk een connectie met Veenendaal, want de kluis die bij de inbraak werd gestolen is teruggevonden in Veenendaal.

De twee inbrekers zijn 8 december 2017 gefilmd bij de voordeur van een huis aan de Garsenhof in Warnsveld. Die vrijdagavond worden de bewoners onaangenaam verrast wanneer ze rond 21.15 uur thuiskomen. Ze zien licht branden dat ze hadden uitgedaan en ramen openstaan die ze hadden gesloten.

Het echtpaar gaat naar binnen en treft aan wat ze al vreesden: sporen van een inbraak. De slaapkamer is overhoop gehaald, kasten zijn doorzocht en sieradendoosjes liggen leeg op het bed. De kluis van de bewoners, met daarin onder meer een collectie munten, is in z'n geheel meegenomen.

Op de beelden van de camera bij de voordeur zijn de twee daders te zien. Beiden hebben een lichtkleurige jas met capuchon aan en dragen donkerkleurige schoenen. Eén dader had die 8e december een baardje en droeg een blauwe spijkerbroek. Zijn handlanger is iets langer en slanker en had een zwarte broek aan.

Het is mogelijk dat dit duo een link heeft met Veenendaal. Daar is later de gestolen kluis teruggevonden.

De politie wil graag weten wie de inbrekers zijn. Mensen met informatie kunnen contact opnemen met de politie op tel. 0800-6070 of online via het tipformulier.