Gestolen elektrische auto achtergelaten op Schadijk

UTRECHT/VEENENDAAL Op de Professor J.W. Dieperinklaan is een 35-jarige Utrechter slachtoffer geworden van carjackers. De politie zoekt de nog onbekende verdachten en vraagt om tips in het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht.

Het gebeurde op op dinsdagochtend 2 februari. Om 6.30 uur wil de man met zijn grijze elektrische Volkswagen Passat stationwagen naar het werk gaan. Terwijl hij de oplaadkabel loskoppelt, komen er twee gemaskerde mannen op hem af en beroven hem van zijn autosleutel, telefoon en portemonnee. Vervolgens gaan ze er met zijn auto vandoor. De auto is voorzien van een track en trace systeem. Daardoor wordt de auto al snel teruggevonden. De daders lieten hem achter op de Schadijk in Veenendaal.

Signalement van de verdachten luidt als volgt: twee mannen, normaal postuur, lengte 1,80 meter tot 1,90 meter, droegen donkere kleding en één van hen sprak Nederlands met licht buitenlands accent.

Tips zijn welkom via het digitale tipformulier, de gratis Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070 of anoniem: 0800-7000.