• Muziekschool de Muzen
  • Muziekschool de Muzen
  • Muziekschool de Muzen
  • Muziekschool de Muzen
  • Muziekschool de Muzen

'Geniet en ontdek bij Proef Cultuur'

VEENENDAAL 'Kom zaterdag 16 september tijdens Proef Cultuur proeven van het aanbod van de culturele instellingen en de amateurkunstverenigingen van Veenendaal. Met activiteiten op het Stadsstrand, het Kees Stipplein, in Spectrum én in De Cultuurfabriek'.

Peppa Pig opent om 13.00 uur Proef Cultuur met een spetterend optreden. Ná het optreden is er een meet&greet met het leukste varkentje van Nederland bij de kraam van Theater de Lampegiet. En er zijn nog veel meer leuke kraampjes bij de Cultuurbazaar. Een smaakmaker is de kraam van de Volksuniversiteit, waar Suzanne Visscher een workshop Action Painting geeft; schilderen met gevoel en vaart. Visscher staat klaar met verfrollers, sjablonen, spuitbussen, pimpmaterialen, lijm, glitters en meer. Bij de kraam van Dreamdesignz kunnen kinderen zich tegen een kleine vergoeding door een professional laten grimeren. Met speciaal voor Proef Cultuur een unieke gratis schmink-bling.

GREEN SCREEN Verspreid over het terrein zijn twintig zwart-witte kunstwerken van leerlingen uit de Kunst&Cultuurklas 2 van het Christelijk Lyceum Veenendaal te vinden. De werken kunnen gescand worden met de gratis app Aurasma, die de bijbehorende filmpjes van de leerlingen toont.

In de filmpjes geven leerlingen op hun manier antwoord op de vraag: Wat is Kunst & Cultuur voor jullie? Er is gefilmd met een green screen, ze hebben geacteerd, geshuffled en gedanst. Muziek is er bij de kraam van harpdocente Saskia van Hattem. Zij geeft miniworkshops harpspelen; er wordt op de harp een liedje aangeleerd.

In Spectrum houdt Muziekschool De Muzen workshops voor jong en oud, zoals een Braziliaanse percussieworkshop, harp en 'Muziek maken voor het hele gezin' met de Muziekfabriek. Theater De Lampegiet presenteert diverse previews van artiesten en voorstellingen die het komende seizoen in het theater te bezoeken zijn. Vanaf 15.00 uur presenteert Filmhuis Veenendaal het Go Short International Film Festival, met 5 korte films die gemaakt zijn in 2016.

GATGETS Op uitnodiging van de bibliotheek verzorgt het Virtual Reality Learning Lab in De Cultuurfabriek demonstraties met de Oculus Rift, Gear VR en allerlei andere gadgets. 'Zet een VR-bril op en duik in de virtuele wereld!' Bij Museum Veenendaal kunnen kinderen tegen een kleine vergoeding een bewaarbakje versieren met plakplaatjes.

Om 16.30 uur staat zangeres Maan, bekend van The Voice Of Holland en De Beste Zangers van Nederland, op het Stadsstrandpodium om Proef Cultuur af te sluiten. Het toetje van Proef Cultuur bestaat uit een openluchtfilm: om 20.30 uur start de Britse comedy 'What We Did On Our Holiday', waarin een gezellig familieweekend uitloopt op een kleine ramp.

Kijk voor het complete programma op www.proefcultuurveenendaal.nl.