• Muziekopname STILOK

    STILOK

Gemeente stopt met Raadhuispleinconcert

VEENENDAAL Het is voor de gemeente nog onduidelijk of Gert-Jan Kats, de nieuwe burgemeester van Veenendaal, een muziekliefhebber is. Maar al voor zijn komst is er een punt gezet achter een traditie van inmiddels zeven jaar. Vanaf nu ,,stoppen wij met het maandelijkse Raadhuispleinconcert", aldus de gemeente. De maandelijkse concerten werden door drie burgemeesters bijgewoond, achtereenvolgend Ties Elzinga, Wouter Kolff en Piet Zoon. Kolff speelt trouwens zelf piano.

Elzinga nam het initiatief in 2012, toen bij gelegenheid van de laatste Koninginnedag - waarbij Beatrix en de overige leden van de Koninklijke familie Rhenen en Veenendaal bezochten - Bol piano´s en vleugels de gemeente een oranje getinte vleugel schonk. Bol is een in Veenendaal gevestigd en internationaal georiënteerd familiebedrijf, met ruim veertig jaar ervaring. Een vleugel is een mooi geschenk, redeneerde Elzinga, maar dan moet er ook met enige regelmaat op gespeeld worden. Dat gebeurde, de burgemeesters ontvingen de bezoekers. Dat was meestal een vaste groep liefhebbers, zoals dat ook in het theater het geval is.

,,Met de komst van onze nieuwe burgemeester breekt ook een nieuwe tijd aan", loopt de gemeente op de toekomst vooruit. ,,Iedere burgemeester heeft zijn eigen inzichten en ideeën over het contact met de samenleving. Daarbij spelen persoonlijke interesses een belangrijke rol." Was het wellicht verstandiger geweest van te voren bij de nieuwe burgemeester te peilen of een van zijn interesses ook niet het Raadhuispleinconcert betrof? Een gemeentelijk woordvoerder laat weten dat de nieuwe burgemeester ,,de ruimte wordt gegeven om zelf invulling te geven aan zijn publieke optredens en het contact met de samenleving."