• Lex van Lieshout

Gemeente stelt Duurzaamheidslening beschikbaar

VEENENDAAL Inwoners die tegen gunstige voorwaarden energiebesparende maatregelen in hun woning willen financieren kunnen vanaf nu gebruik maken van de Duurzaamheidslening. De gemeente wil hiermee bewoners stimuleren om duurzame maatregelen te treffen. Dit scheelt energiekosten en het woont comfortabeler.

In 2035 woont heel Veenendaal energieneutraal, dat is de ambitie van de gemeente Veenendaal. Wethouder Nermina Kundic: ,,Het aanbieden van de duurzaamheidslening is een van de vele acties die we inzetten om het voor onze inwoners makkelijker te maken. Door bijvoorbeeld isolatiemaatregelen te realiseren, kan al snel een rendement van 9 procent behaald worden. Waardoor maandelijkse energielasten verminderen."

Met de duurzaamheidslening financieren inwoners energiebesparende maatregelen zoals een warmtepomp, isolatie, zonnepanelen en isolerend glas. Het bedrag dat geleend kan worden is minimaal 2.500 euro en maximaal 25.000 euro. De zeer lage rente staat vast gedurende de looptijd van de lening. Het gaat om een zogenaamd consumptief krediet, dat maandelijks afgelost wordt en verstrekt wordt via een bouwkrediet.

AANVRAGEN Het aanvragen van de duurzaamheidslening verloopt via het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). Via veenendaal.nl/duurzaamheidslening kunnen inwoners van Veenendaal de lening gemakkelijk digitaal aanvragen. Informatie over duurzame maatregelen en het Energieloket is ook te vinden via de website www.nieuweenergieveenendaal.nl.