• vk07prinsvcvsss

    Foto Van Denderen

Gemeente akkoord met nieuwe sporthal

VEENENDAAL De gemeenteraad van Ede is donderdagavond akkoord gegaan met het voorstel tot financiering van een nieuwe sporthal op de Kenniscampus in Ede.

De nieuwe hal zal ruimte bieden aan breedtesport, maar is ook geschikt voor topsport, zoals de volleyballers van het Veenendaalse Prins/VCV. Dit besluit opent de deur naar de realisatie van de plannen van de Stichting Topsport Vallei (STV) en haar partners, hoofdsponsor Prins Petfoods en het COG / Upgrade / ROC A12 om topvolleybal in de regio te stabiliseren en verder te professionaliseren.

Prins/VCV, het Eredivisie-volleybalteam van de Stichting Topvolleybal Vallei-regio, is een topvolleybal-organisatie met een accent op opleiding en talentontwikkeling. Met beperkte middelen, maar met een ongekende inzet van spelers, staf, bestuur en vrijwilligers is Prins/VCV al zes jaar een stabiele factor in de middenmoot van de Eredivisie, dankzij het opleiden van eigen jeugdspelers en jonge talenten uit de regio. De ambitie reikt echter verder.

Prins/VCV wil naar de top van het Nederlandse en Europese volleybal. De randvoorwaarden in en rond de Veenendaalse Sporthal West bieden onvoldoende ruimte om aan deze groeiwensen tegemoet te komen. Een lastige beslissing werd daarom in 2013 genomen: het eerste herenteam van VCV gaat verhuizen naar Ede.