• Gemeente Rhenen

Geertesteeg dag eerder dicht door verwachte regen

RHENEN Een deel van de Geertesteeg wordt woensdag afgesloten voor het aanbrengen van een nieuwe slijtlaag. De werkzaamheden stonden eigenlijk voor donderdag op de planning, maar in verband met de verwachte regen van donderdag is alles een dag naar voren gehaald. 

Het gaat om het stuk tussen de rotonde bij de Cuneraweg en de aansluiting met de Oude Veensegrindweg. De weg is woensdag tussen 9.00 en 14.00 uur dicht voor al het verkeer. De werkzaamheden vinden buiten de spits plaats, zodat het verkeer er zo min mogelijk hinder van ondervindt. 

OMLEIDING Het verkeer vanuit Veenendaal wordt omgeleid naar de Bergweg. Het verkeer richting de rotonde Cuneraweg N233 wordt omgeleid bij de Oude Veensegrindweg. Er zijn verkeersregelaars om dit in goede banen te leiden. Als het woensdag ook gaat regenen, kunnen de werkzaamheden niet plaatsvinden. 

BELIJNING Twee weken later wordt op dit deel van de Geertesteeg de belijning aangebracht. Dit gebeurt 's nachts, zodat er weinig tot geen overlast is voor het verkeer. Het aanbrengen van de slijtlaag en belijning zijn het laatste onderdeel van de onderhoudswerkzaamheden aan de Geertesteeg die in juni plaatsvonden.

Met de afronding van de werkzaamheden is de Geertesteeg bestand tegen de het overtollige water van heftige regenbuien, kan de weg de toegenomen verkeersdrukte goed aan en is de verkeersveiligheid verhoogd met snelheidremmende maatregelen.