• Veenendalers Joost Hazelhoff (tweede van rechts) gaat samen met zijn collega's de uitdaging aan.

    De Internet Jongens

'Geen uitdaging is ons te gek'

VEENENDAAL In een oude Suzuki Alto van 17 jaar oud naar de Noordkaap rijden en daarachter hangen met een snowboard. Het is een van de uitdagingen die Joost Hazelhoff met zijn vrienden/collega's aangaat voor het goede doel. Twaalf dagen lang zit hij met een kameraad in één auto, met als doel zoveel mogelijk geld op te halen. ,,Zwemmen in een wak bij Finland? Voor een mooi bedrag accepteer ik ook die uitdaging.''

Jeroen van der Veer

De 25-jarige werd overgehaald door zijn collega's en met z'n vieren gaan ze het avontuur in twee auto's aan. Deze 'Noordkaap Challenge' wordt jaarlijks georganiseerd door 3FM voor Serious Request en de Veenendaler is aankomende editie van de partij.

HARDLOPEN OP NOORDKAAP De kou wordt de grootste uitdaging en de tocht van 7000 kilometer in een kleine Suzuki maakt het er niet makkelijker op. Toch gaat het viertal de uitdaging aan en is het goede doel daarbij altijd in het achterhoofd. ,,Daarvoor doen wij het natuurlijk. Door deze vette reis te maken en onderweg opdrachten uit te voeren die anderen bedenken, hopen wij bakken met geld op te halen voor het goede doel."

In december vertrekt het viertal en gaat de barre tocht beginnen. Alle deelnemende teams moeten zoveel mogelijk geld ophalen en team 'de Internet Jongens' hoopt dit vooral te doen door middel van uitdagingen. ,,Zo gaat een van ons hardlopen op de Noordkaap, ben ikzelf bezig met een bowlingbedrijf om een bowlingbal te werpen op de Noordkaap en zo kan ik nog wel even doorgaan met ludieke acties."

GEEN LIMIET Mensen moeten geld doneren op de website, waarna de vier vrienden de challenge aannemen. Het bewijs dat ze ook daadwerkelijk de opdracht uitvoeren, is ook te bekijken op Instagram en YouTube. De opbrengst hiervan gaat naar het Rode Kruis en Stichting Leergeld. ,,Omdat het voor een goed doel is, is het eenvoudiger om mensen om donaties te vragen", aldus Hazelhoff. ,,Daardoor is iedereen super enthousiast en doen er veel mensen mee. Het is voor ons een unieke ervaring, maar ons hoofddoel is geld ophalen. Wat ons streefbedrag is? Die heeft geen limiet, maar zo'n 20.000 euro zou mooi zijn."

Zo'n twaalf uur per dag zitten ze straks in de auto bij temperaturen van soms wel -30 graden. Het wordt overleven, beseft ook Hazelhoff. ,,Gasbrander mee, knakworsten en astronautenvoer. Dan moet het wel goed komen, toch", lacht de Veenendaler, die met zijn drie kameraden wel in een hotel mag/kan slapen. ,,Of mensen moeten geld doneren als wij in een tentje gaan slapen; dan doen we dat."

Zelf heeft Hazelhoff ook al een challenge gekregen en geaccepteerd. ,,Ik moet op een snowboard achter de auto hangen. Ach, het kan ons niet gek genoeg zijn, als we maar geld ophalen."

INFORMATIE EN DONEREN Meer informatie over de uitdaging van Veenendaler Hazelhoff en zijn collega's is te vinden op www.noordkaap.deinternetjongens.nl.