Geen permanente afsluiting Sandbrinkstraat

VEENENDAAL Het plaatsen van verkeersbelemmerde palen om zodoende de Sandbinkstraat permanent af te sluiten is geen haalbare kaart.

Dat zegt het college in antwoord op schriftelijke vragen van GroenLinks nadat recent een incident plaatsvond waarbij een automobilist inreed op mensen die op een terras zaten. Het college vindt het een triest voorval, maar het betreft een incident en geen continue dreiging. Daarom is directe actie niet nodig. Afsluiting van de straat is niet haalbaar omdat het centrumgebied bereikbaar moet blijven voor onder andere distributieverkeer en hulpdiensten. Ook is er halverwege de straat een parkeergarage van bewoners van de Sandbrinkstraat die met de auto bereikbaar moet blijven.

Wel kan het gebied tussen maart en november in het weekend afgesloten worden met verkeersbelemmerende palen die eenvoudig verwijderd kunnen worden. ,,Alle andere oplossingen worden bestudeerd en betrokken bij de uitwerking van Veenendaal Economisch Vitaal. Deze plannen worden in december ter besluitvorming voorgelegd aan de raad."