• Gelderse Vallei

Geen operaties uitgesteld in Ziekenhuis Gelderse Vallei

VEENENDAAL Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede hoeft vanwege de griepgolf vooralsnog geen operaties uit te stellen. In veel ziekenhuizen in Nederland moeten niet-spoedeisende operaties worden verzet, maar dat is in Ede volgens een woordvoerder niet het geval. Wel is het extra druk in het ziekenhuis aan de Willy Brandtlaan.

Danny van Zeggelaar

Verschillende ziekenhuizen in Nederland hebben veel last van de griepgolf, die inmiddels al drie maanden heerst. Volgens de meest recente cijfers hebben 162 op de 100.000 mensen te maken met griep, in drie verschillende varianten. Een deel van die patiënten moet om wat voor reden dan ook worden opgenomen in het ziekenhuis, voor behandeling.

In ziekenhuizen in omliggende plaatsen, zoals bij het Rijnstate-ziekenhuis in Arnhem en het Gelre-ziekenhuis in Apeldoorn zijn om die reden verschillende operaties uitgesteld die wel even kunnen wachten, zoals een knieoperatie.

Ook in Ede ziet het ziekenhuis dat er een griepgolf heerst, zegt woordvoerster Iris Tollenaar van Ziekenhuis Gelderse Vallei. ,,We hebben te maken met veel instroom en weinig uitstroom van patiënten. Dat komt doordat verpleeghuizen nu druk bezet zijn. Maar we hoeven geen operaties uit te stellen vanwege het griepvirus."

Ook ziekenhuispersoneel is vaker ziek dan gebruikelijk. Tollenaar: ,,Maar dit wordt opgevangen door het draaien van extra diensten. Samen zetten we de schouders eronder."