• Aart Aalbers

Geen maatregelen na val in Brouwersgracht

VEENENDAAL Volgens burgemeester Piet Zoon bevond de fietser die recent zijn evenwicht verloor en in de Brouwersgracht viel, zich op een onveilige en onjuiste plaats. Hij reed links van de bomenrij en raakte te water.

Zoon beschouwt het als een incident en wil daarom geen structurele maatregelen nemen. Naar aanleiding van het bericht van VeenendaalseKrant.nl over de vallende fietser stelde de SP donderdagavond vragen. Er werd verzocht om aan beide zijden van de Brouwersgracht een hekwerk te plaatsen. Dat is overigens al eens eerder verzocht door zowel de SP als de SGP en ook is er al eens een petitie gestart om een hekwerk te krijgen. Dat hekwerk komt er dus voorlopig niet. ,,Men kan als fietser een veilige route nemen", aldus de burgemeester.

GESPREK De SP vindt het antwoord ,,enigszins teleurstellend." Er werd een man, Jos geheten, in een rolstoel als voorbeeld gesteld. Hij voelt zich onprettig wanneer hij langs de Brouwersgracht rijdt. Dat zou voor meer mensen gelden die een lichamelijke beperking hebben. Jos wil graag over de materie met de burgemeester in gesprek. Daartoe is Zoon bereid.