• 112Heuvelrug.nl
  • 112Heuvelrug.nl
  • 112Heuvelrug.nl
  • 112Heuvelrug.nl

Gebreken tijdens verkeerscontrole in Veenendaal

VEENENDAAL De politie van Veenendaal heeft donderdag een verkeerscontrole gehouden. De controle vond plaats op een groot parkeerterrein aan de Rondweg-West. Met drie motoren en een surveillanceauto werd in de buurt van de Rondweg en snelweg A12, voertuigen opgepikt die de aandacht van de agenten trokken.

Eenmaal op het parkeerterrein werd gekeken naar de technische staat van het voertuig en de benodigde papieren. Opvallend was dat een groot deel van de gecontroleerde voertuigen met aanhanger soms ernstige gebreken vertoonden.

Bromfietsen en scooters werden op een rollenbank geplaats en de maximale snelheid gemeten. Bij één van de brommers werd maar liefst een maximaal te behalen snelheid van 73 km/h gemeten. De bestuurder van de bromfiets ontving niet alleen een boete maar mocht zijn voertuig ook laten keuren door het RDW. Als de politie vaststelt dat de bromfiets niet voldoet aan de wettelijk gestelde eisen dan plaatst de politie een zogeheten WOK-signaal (Wacht Op Keuring) in het RDW-kentekenregister. U mag er niet mee op de openbare weg rijden, totdat de bromfiets aan de 'permanente eisen' voldoet en opnieuw is gekeurd door de RDW.

Echter na het heenzenden werd de bestuurder ter hoogte van de Prins Bernhardlaan rijdend door een motoragent aangetroffen. Deze meneer kon na zijn staande houding de bromfiets op het parkeerterrein achterlaten.