• Info Suppot Game Battle
  • Info Suppot Game Battle

Game Event Veenendaal onderdeel van ICT Valley

VEENENDAAL Leerlingen van het voortgezet Onderwijs in Veenendaal, Rhenen, Ede en Wageningen worden uitgenodigd voor een unieke IT Experience en 24-uurs LAN-party tijdens de Info Support Game Battle op vrijdag 23 en zaterdag 24 februari 2018 in De Basiliek te Veenendaal.

Het game event is onderdeel geworden van de activiteiten van ICT Valley. Deze heeft tot taak de verbindende factor te zijn van de ICT bedrijven in de FoodValley en organiseert diverse evenementen voor betrokkenen en de leden. Gerrit Valkenburg, secretaris van ICT Valley geeft aan: ,,Jongeren interesseren voor een carrière in de ICT is heel belangrijk. Goed personeel hebben wij hard nodig in onze branche en in een vroeg stadium het enthousiasme aanwakkeren is daar een uitstekende eerste stap in. Het event heeft in 2017 goed gescoord en wij bouwen dit event graag verder uit naar de regio FoodValley."

Het evenement vindt plaats van 16.00 tot 16.00 uur. Op vrijdag om 17.30 uur zal het event geopend worden door wethouder Marco Verloop van Economische Zaken. Tijdens het evenement worden onder andere de games Rocket League, Minecraft en League of Legends in competitie gespeeld.

ERVAREN EN KENNISMAKEN Naast de competities is er een New Technology Experience waar zowel jongeren als ouders, vriendjes en vriendinnetjes kennismaken met activiteiten zoals Built de Robot, War of the Tanks en Hack the Minecraft. Net als vorig jaar wordt de presentatie verzorgd door Teun van Aarden. De radioshow, het licht en geluid worden verzorgd door ROCA12.

,,Als organisatie hebben we een gemeenschappelijk belang: de jeugd een geweldige IT-Experience en Game Battle bezorgen en tegelijk enthousiast maken voor een opleiding en carrière in de ICT," vertelt Rinkeke Sloetjes, de projectmanager.