• De tenten zijn jaarlijks goed gevuld met veel feestgangers.

    BDU Archief

Fuze Outdoor zet de traditie voort

VEENENDAAL Alles ziet er anders uit als de zon schijnt en daarom is de hoop tijdens Fuze Outdoor ook gevestigd op moeder natuur. Op vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september kunnen in het Stadspark van Veenendaal weer duizenden feestgangers genieten van heerlijke beats, ijskoude drankjes en veel gezelligheid. Als de zon zich ook nog laat zien, moet er wederom een geslaagde editie komen. ,,Muziek in de tenten en in de buitenlucht de mogelijkheid om een hapje te eten, maar waarbij je de muziek nog wel gewoon hoort. Dat maakt het feest tot een succes."

Jeroen van der Veer

Sinds 2008 is Fuze uitgegroeid tot een begrip in de regio. Het Stadspark wordt jaarlijks omgetoverd tot feestterrein en verdeeld over vier area's zullen zo'n vijftig artiesten optreden. 'De gezelligste vrijdag van het jaar', zoals de organisatie het noemt, zal in het teken staan van de jaren negentig. Op Fuze Goes 90's zullen de 2 Brothers on the 4th Floor schitteren. De hakkende Party Animals zal de boel op stelten zetten en ook de officiële Spice Girls tribute groep is present.

KENMERKEND In het Hollandse Hits Huis wordt de hoofdartiest Dries Roelvink. De bekende zanger gaat proberen de tent op zijn kop te zetten met zijn meezingers en ook onder anderen Rob Gasdr'op en Altijd Larstig zullen aanwezig zijn. ,,Het is een mooi festival waar je altijd oude bekenden tegenkomt", aldus vaste feestganger Joran ten Have. ,,Dat is zeker iets wat kenmerkend is voor dat weekend, zeker als je uit Veenendaal komt."

,,Iedereen kent de vrolijke deuntjes, die kenmerkend zijn voor de jaren 90", gaat Ten Have verder. ,,Het is een avond vol feest, goede sfeer en dat in het bijzijn van veel (oude) bekenden. Door de verschillende acts in de loop van de avond is er voor iedereen wel wat wils."

TROTS Op zaterdag pakt de organisatie ook uit met enkele grote namen. Freddy Moreira, The Sickest Squad, The Darkraver, Adaro, La Fuente, Park & Sons en ga zo nog maar even door... Tijdens Fuze staan er in alle area's de beste van de beste artiesten. ,,Fuze is super goed georganiseerd", aldus Marieke Baas. ,,Al jaren echt een feestweekend voor iedereen. Voor jongeren, maar ook voor de oudere garde. Het enige echte feest in Veenendaal."

Ronald Geijtenbeek komt er ook al enkele jaren en is op beide dagen te vinden op het feestterrein in het Stadspark. Waar hij op vrijdag gaat genieten van de hits van vroeger, zal hij zaterdags met zijn vrienden in de tenten te vinden zijn waar de wat hardere beats klinken.

,,Wij zijn dan voornamelijk te vinden in de hardstyletent, omdat dit muziek is waar we nu van houden. Ben je de muziek even zat, dan loop je lekker een rondje over het middenterrein waar je eigenlijk altijd bekende tegenkomt. Het feit dat je en zoveel bekende tegen komt en dat het praktisch in mijn achtertuin is, maakt het wel een feestje dat wij elk jaar proberen te bezoeken."