• Archief BDUmedia

Fractievoorzitter CDA stopt met raadswerk

VEENENDAAL Wilrik van 't Noordende, fractievoorzitter van het CDA in Veenendaal, stopt per 1 september met het raadswerk. Hij kan het raadswerk niet langer combineren met zijn werk.

Van 't Noordende is als audicien en coach van vakgenoten in een groot deel van met name het midden van het land werkzaam. Bovendien is hij met zijn partner op zoek naar een huis en het zou goed kunnen dat die woning buiten Veenendaal gevonden wordt. ,,Ik zou na de raadsverkiezingen van maart volgend jaar sowieso gestopt zijn met het raadswerk, nu gebeurt het wat eerder", aldus Van 't Noordende.

INTENSIEF Sinds de laatste raadsverkiezingen telt de fractie van het CDA drie leden. Een half jaar voor de komende raadsverkiezingen moet de partij dus op zoek naar een opvolger. Van 't Noordende is sinds 2006 actief in de raad, aanvankelijk als schaduwraadslid, sinds 2010 als raadslid en sinds 2014 als fractievoorzitter. ,,Het is een deel van m'n leven geweest, ik heb veel geleerd, maar het legt ook een behoorlijk beslag op je tijd. Ik heb het met veel plezier gedaan, maar het is wel intensief, zeker als je tot vier uur 's nachts zit te vergaderen", weet Van 't Noordende.

De eerstvolgende op de kandidatenlijst van het CDA is Rick Tigelaar. Die is enkele jaren schaduwraadslid geweest, maar kon dit ook niet combineren met zijn werk. ,,Mijn vertrek geeft iemand anders de kans om er in te groeien", zegt de afscheidnemende fractievoorzitter.