• Flixbus

Flixbus start in Veenendaal

VEENENDAAL FlixBus start met de eerste verbindingen vanaf Veenendaal. Vanaf vrijdag 16 december kunnen reizigers uit Veenendaal rechtstreeks per FlixBus naar Amsterdam en de Duitse steden Münster, Emmerich, Borken, Dülmen en Bocholt reizen. Via overstap is het hele FlixBus-netwerk met ruim negenhonderd bestemmingen in twinig landen bereikbaar.

DERDE HALTE Naast Veenendaal stopt FlixBus in de provincie Utrecht ook in Amersfoort en Utrecht. In de afgelopen maanden heeft FlixBus steeds meer kleinere steden aan het netwerk aangesloten, waaromder Drachten en Valkenswaard. André Schwämmlein, oprichter en Managing Director FlixBus hierover: „De meeste grote steden in Nederland hebben we aan ons netwerk aangesloten. Nu kijken we ook naar de kleinere steden. In de Benelux bedienen we momenteel 43 haltes".

KWALITEIT De nieuwe bussen zijn uitgerust met gratis wifi, stopcontacten, extra beenruimte en passagiers kunnen gratis tot drie stuks bagage meenemen. Daarnaast worden snacks en drankjes verkocht. Annuleren of omboeken is zonder extra kosten en tot vijftien minuten voor vertrek mogelijk. Bij vertraging worden de passagiers per SMS en push-bericht in de FlixBus-App geïnformeerd. Klanten kunnen tijdens het boekingsproces vrijwillig hun individuele CO²-uitstoot compenseren en daardoor nog milieuvriendelijker reizen. Het compensatiebedrag ligt tussen één en drie procent van de ticketprijs en gaat naar een internationaal gecertificeerd klimaatproject.

SAMENWERKING Het bedrijfsmodel van FlixBus is gebaseerd op een internationaal unieke coöperatie met de lokale MKB-sector. Regionale buspartners, zoals Besseling Vervoert uit Amersfoort, zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse exploitatie van de routes en het verzorgen de busvloot. FlixBus zorgt voor de technologie, ticketverkoop, klantenservice, netwerkplanning en marketing en verkoop. De mobiliteitsstartup is binnen drie jaar tot de grootste aanbieder van langeafstandsbussen in Europa uitgegroeid.

Tickets zijn online via www.FlixBus.nl, in de FlixBus-App of in samenwerkende reisbureaus verkrijgbaar.