• Gemeente Veenendaal

Filmhuis terug in Spectrum met Loving Vincent

VEENENDAAL Na ruim een half jaar gedwongen afwezigheid vertoont Filmhuis Veenendaal op zaterdag 26 mei 20.00 uur op de vertrouwde plek in gebouw Spectrum weer de eerste film: Loving Vincent.

Gerard van Wijk

Op 1 november sloot de  burgemeester om veiligheidsredenen het gebouw. Het Filmhuis kon eind vorig jaar tijdelijk terecht bij Stiplounge, ook aan het Kees Stipplein. Begin april kwam daar ook een einde aan, omdat tegenvallende rendementen de eigenaar moest doen besluiten zijn zaak per direct te sluiten.

ZOMERPROGRAMMERING In het 'Veens Filmblad' wordt gemeld dat evenals vorig jaar ook dit jaar sprake is van een aangepaste zomerprogrammering. Dit betekent dat er in juni geen filmvoorstellingen op zondagmiddag zijn, maar dat behalve op zaterdagavond ook op woensdagavond films kunnen worden bekeken.

OPENLUCHT Tussen vrijdag 27 juli en vrijdag 31 augustus hoopt het Filmhuis een zestal openluchtfilms te vertonen op het Stadsstrand, met het oog op zonsondergang op verschillende tijdstippen. De eerste film begint om 22.15 uur, de laatste om 21.00 uur. Vorig jaar was het tweemaal te slecht weer voor een 'buitenfilm'.