• Astrid Meyer

Fietsen op begraafplaats niet toegestaan

VEENENDAAL Voor paden op de begraafplaats gelden niet dezelfde regels die op straten en wegen normaal zijn. Met andere woorden: op de begraafplaats mag niet worden gefietst. Fietsen op de begraafplaats gebeurt nu wel met enige regelmaat en het kan bezoekers storen. Daarom zijn er nadere regels voor de gemeentelijke begraafplaats en het rouwcentrum De Munnikenhof door de gemeente vastgesteld.

,,Er zijn altijd wel uitzonderingen. Bijvoorbeeld iemand die slecht ter been is en een behoorlijk stuk zou moeten lopen. De beheerder kan er op toezien", zegt wethouder Engbert Stroobosscher. Volgens de wethouder zijn de beheersregels kennelijk voor sommige bezoekers aan de begraafplaats onvoldoende helder, wat wel en niet is toegestaan.

MEER REGELS Er zijn meer regels aangepast. De maximale maat van de grafbedekking dient gelijk te zijn aan de maximale maat voor een liggend gedenkteken. Het is verder niet toegestaan losse materialen zoals grind, steenachtig materiaal of beplanting aan te brengen buiten de maximale maat voor grafbedekking. De maximale afmeting van een aan te brengen gedenkteken op twee particuliere keldergraven voor twee of drie personen naast elkaar is voor een staand gedenkteken 120x200x12 centimeter en voor een liggend gedenkteken 240x270x25 centimeter.