• 112Heuvelrug

Feestelijke start 2019 na onrustige oudjaarsavond

VEENENDAAL Veenendaal is feestelijk aan het nieuwe jaar begonnen. De laatste uren van 2018 waren echter niet overal even feestelijk. De brandweer moest diverse keren uitrukken voor een brand. Hieronder een overzicht van de nieuwsgebeurtenissen van deze jaarwisseling.

02.30 uur: De eerste uren van 2019 verlopen relatief rustig en vreedzaam. De brandweer moet nog enkele malen uitrukken voor een buitenbrandje, maar grote calamiteiten blijven gelukkig uit. Daarmee wordt dit liveblog gesloten.

0.05 uur: Gelukkig nieuwjaar! Overal in Veenendaal wenst men elkaar een voorspoedig 2019 toe, men toost op het nieuwe jaar en gaat naar buiten om vuurwerk af te steken of ernaar te kijken. Voor de hulpdiensten is het ook even wat rustiger, zodat ook zij de wisseling van 2018 naar 2019 kunnen vieren.

22.50 uur: Opnieuw gaat een auto in vlammen op. Deze keer moet de brandweer naar het Zuiderkruis. Bekijk hieronder de beelden van 112Heuvelrug.nl

20.18 uur: Op de Fluitersstraat wordt brand in een auto gemeld. Ter plaatse blijkt het te gaan om een bedrijfswagen, waarvan lading in brand is gestoken. De brandweer is snel ter plaatse, de schade valt mee.

19.26 uur: Op de Oude Veensegrindweg in Rhenen was het maandagavond opnieuw mis. Net als afgelopen nacht stond er opnieuw een stacaravan in lichterlaaie. Bekijk hierboven de video van 112Heuvelrug.nl

19.07 uur uur: Op de Rembrandtlaan is een auto uitgebrand. Het voertuig stond geparkeerd bij het station.

17.59 uur: Een scooter is volledig afgebrand aan het Schrijverspark. Omdat de tweewieler stond geparkeerd tegen een portiek, ontstond er veel schade.

17.30 uur: Hoewel er officieel pas vanaf 18.00 uur vuurwerk afgestoken mag worden, wordt er natuurlijk de hele dag al geknald en geschoten. Ook eind van de middag, voordat het donker begon te worden, was dat goed te zien op deze dronebeelden van Ruben's Drone Photography.

Eerder vandaag: In de nacht van zondag op maandag brandde een stacaravan volledig uit in Rhenen. De brandweer had er zijn handen vol aan. Ook werd maandag bekend dat de 20-jarige Veenendaler, die was aangehouden voor het gooien van vuurwerk naar de politie, daar niet voor vervolgd wordt.