• Museum Veenendaal
  • Museum Veenendaal
  • Museum Veenendaal
  • Museum Veenendaal

Feestelijk opening tentoonstelling Gilbert van Schoonbeeke

VEENENDAAL Wethouder Dylan Lochtenberg heeft op vrijdag 18 januari de tentoonstelling Gilbert van Schoonbeeke in de 16e eeuw geopend in Museum Veenendaal. Samen met Gilbert onthulde hij de portretten van Gilbert en zijn echtgenote Elisabeth, die in 1544 ter gelegenheid van hun huwelijk zijn geschilderd.

De rol van Gilbert werd dit keer vertolkt door Gaby Jansen, die in de Cultuurfabriek de leerlingen van het basisonderwijs tijdens het educatieve project Ik ben Gilbert zal begeleiden. Hierbij zal ook het museum een actieve rol spelen.

REEKS Onder het overkoepelend thema Veenendaal ontmoet Gilbert komt Museum Veenendaal dit jaar met een aantal tentoonstellingen. Deze hebben telkens een andere invalshoek. Dit is de eerste tentoonstelling van de reeks. De expositie belicht de rol van de succesvolle ondernemer uit Antwerpen bij het ontstaan van Veenendaal en schept een beeld van het leven in de 16e eeuw.

Gilbert van Schoonbeeke in de 16e eeuw is nog te zien tot en met zaterdag 27 april. Meer informatie is te vinden op: www.museumveenendaal.nl