• Archief BDUmedia

Extra camera's bij parkeergarage Arie van Hensbergen

VEENENDAAL Bij de gemeentelijke parkeergarage Arie van Hensbergen komen extra camera's. Daardoor wordt het voor de centralist, op afstand, makkelijker de situatie bij het in- en uitrijden te volgen.

De SP stelde schriftelijke vragen over storingen in deze garage en noemde als voorbeeld iemand die 20 minuten had moeten wachten om uit te kunnen rijden en de wachttijd ook moest betalen. Volgens de beheerder van de garage worden er gemiddeld vijf storingen per maand gemeld, op een totaal van 11.500 betalende bezoekers. Het college zegt zelf dat er geen enkele indicatie is dat er een storing voorkomt met een wachttijd van 20 minuten. Het opstarten van een betaalautomaat kost volgens het college ongeveer twee tot drie minuten.

BETALING Het betalen gebeurt geautomatiseerd met munt of bankpas, er is geen loket. ,,Daarom is het niet mogelijk om een betaling te verlagen." De centralist op afstand heeft geen inzage in de kentekens en de betalingen die daarvoor zijn uitgevoerd. Hij kan dus ook niet controleren of er daadwerkelijk zojuist is betaald.

KLANTVRIENDELIJK De persoon die 20 minuten zegt te hebben moeten wachten, werd naar eigen zeggen niet klantvriendelijk behandeld door de centralist. Hij zou hebben geweigerd de slagboom te openen, terwijl er inmiddels een rij wachtende automobilisten was die eveneens de garage wilde verlaten. ,,In dit geval had hij wellicht kunnen openen, er stond immers een wachtrij. Dit was zeker klantvriendelijk geweest", aldus het college.