• Printscreen uit video Qmusic

Veenendaals stel wordt getrouwd door Qmusic-duo

VEENENDAAL Het Veenendaalse koppel Gert-Jan Oosterhagen en Marlon Nell worden vrijdag getrouwd door het radio-duo Mattie Valk en Marieke Elsinga. De inwoners van de gemeente Veenendaal deden mee aan een radiospel waarbij je binnen één week zou trouwen en het duo won de hoofdprijs. ,,Wij waren nog niet concreet van plan om te trouwen, maar dit is natuurlijk geweldig."

Jeroen van der Veer

Eigenlijk is Marlon helemaal niet van de onverwachte dingen en dat weet ook haar toekomstige man. Des te mooier vindt Gert-Jan het dat hij afgelopen vrijdag op zijn knieën kon gaan voor zijn vriendin. De actie past helemaal de inwoner van Veenendaal, die vaak 'out of the box' denkt en altijd wel in is voor een geintje.

Een geintje was het, maar inmiddels is het allemaal bloedserieus. Het tweetal geeft elkaar vrijdag 20 september het ja-woord en vanaf dan zijn ze officieel man en vrouw van elkaar. Dit begon allemaal bij een vriendin van Marlon, die de actie van Qmusic via Whatsapp doorstuurde. ,,En Marlon liet het weer aan mij zien", zegt Gert-Jan lachend. ,,Ik heb toen op de knop gedrukt en onszelf aangemeld."

Vanaf dat moment ging het allemaal snel. Vrijwel direct werden zij gevraagd een voorstelvideo te produceren en dit nam het tweetal serieus. ,,Als we ergens aan meedoen, willen we winnen ook. De dag daarna, afgelopen dinsdag, zijn we in de studio van Qmusic op gesprek gekomen om het één en ander te bespreken en toen begon het lange wachten."

In totaal deden ruim 5300 stellen mee aan de actie en donderdag kreeg Gert-Jan te horen dat het Veenendaalse stel had gewonnen. ,,Ik heb Marlon verteld dat wij het niet waren geworden. Zij begon toen helemaal te huilen. Ik weet dat je een vrouw nooit verdrietig moet maken, maar ik heb het de dag daarna goedgemaakt."
Een dag lang speelde Gert-Jan een spel. Niet alleen met zijn vriendin, maar ook met zijn familie en schoonfamilie. ,,Het moest zo geloofwaardig mogelijk overkomen."

Ik weet dat je een vrouw nooit verdrietig moet maken, maar ik heb het de dag daarna goedgemaakt

Afgelopen vrijdag was daar dan eindelijk de grote dag. Het spel was gespeeld en samen met een cameraman van Qmusic ging Gert-Jan naar zijn vriendin toe. Live in de radio-uitzending ging hij voor haar op de knieën en zij zei volmondig ja. ,,Och, wat was ik zenuwachtig", blikt de toekomstige bruidegom terug. ,,Het was echt een schitterende dag, al werden we wel geleefd. We hebben zoveel moeten regelen."

Maar naast het regelwerk, werd er ook gefeest. Flink wat mensen kwamen naar het huis van het toekomstige bruidspaar en dronken champagne mee. ,,We hebben het wel eens over trouwen gehad, maar het was niet zo dat we volgend jaar zouden trouwen of zo. Nu gaat dat aankomende vrijdag al gebeuren en natuurlijk hebben we dat even goed gevierd."

Mattie en Marieke moeten nu in één week de bruiloft van het Veenendaalse duo regelen. Iets wat zij wel aan hen toevertrouwen: ,,Alles gaat in overleg", aldus Gert-Jan. ,,De plek van de ceremonie en het feest staat al vast, maar voor de rest kunnen we alles zelf bepalen. Dit is echt gaaf, joh. Echt fantastisch en ik kijk er ook enorm naar uit."