• Intocht van Sinterklaas in 2018 in het centrum van Veenendaal.

    Aart Aalbers

'Sinterklaasintocht gaat gewoon door, met roetveegpieten'

VEENENDAAL De Sinterklaasintocht in Veenendaal gaat op 16 november gewoon door. Dat meldt Winkelstad Veenendaal in een reactie op het artikel van vanmorgen op VeenendaalseKrant.nl.

,,Heel veel Pieten, liedjes zingen, pepernoten smikkelen en natuurlijk de Sint van heel dichtbij zien en misschien wel een handje geven. Dit en nog veel meer staan de kinderen van Veenendaal te wachten op zaterdag 16 november 2019 van 11.00 uur tot 17.00 uur'', zegt Winkelstad Veenendaal. ,,Want de goedheiligman en zijn Pieten bezoeken dan onze binnenstad. Dit jaar zijn er naast zwarte pieten ook een aantal roetveegpieten.''

AANKOMST Vanaf 11.00 uur tot 17.00 uur is het feest in Veenendaal. De Sint zal, geassisteerd door zijn trouwste Pieten, vanaf De Cultuurfabriek zijn weg vervolgen naar de Markt. Op de Markt is een podium ingericht waar vanaf iedereen een glimp van de Sint kan opvangen. Vanaf 11.00 uur worden de leukste Sintliedjes gedraaid om alvast goed in de stemming te komen. Om 13.00 uur neemt DJ Piet het over en wordt het steeds gezelliger én spannender.

ONTVANGST Vanaf 13.15 vertrekt de Sint vanaf het Kees Stipplein richting het Scheepjeshofplein. Na een bezoek aan De Scheepjeshof gaat hij verder richting de Markt. Om 14.15 komt burgemeester Kats aan op het podium op de Markt om de Sint om 14.45 officieel te ontvangen. Omstreeks 15.45 uur zal Sinterklaas vanaf de Markt, door de Corridor en Passage weer terug naar het Kees Stipplein vertrekken. De intocht eindigt om 17.00 uur.

Route heen: Kees Stipplein, Brouwersgracht, Zwaaiplein, Hoogstraat, Scheepjeshofplein, Scheepjeshof, Hoofdstraat, Passage (binnen) naar de Markt. Route terug: Markt, wandelend door de Corridor en Passage vervolgen naar het plein voor de Hoogvliet. Hier eindigt de intocht.

11.00 uur: Sinterklaasmuziek op de markt om in de stemming te komen

13.15 uur: Sint komt aan op het Kees Stipplein

13.45 uur: Sinterklaas bezoekt de Scheepjeshof

14.00 uur: Voorprogramma op de markt

14.45 uur: De Sint komt aan op de Markt

15.45 uur: Terugtocht via Corridor en Passage richting het plein voor de Hoogvliet

17.00 uur: Einde Sinterklaasintocht