• Dutch Domino Team
  • Een rij grachtenpanden, een project dat aan het begin volledig is gevallen.

    Dutch Domino Team
  • Het Broadway-project met veel torens, waar tijdens het vallen er een paar is blijven staan.

    Dutch Domino Team

Record aantal dominostenen valt in een kwartiertje in Veenendaal

VEENENDAAL Het Dutch Domino Team heeft zaterdagmiddag een nieuw amateurrecord gehaald door 343.024 dominostenen om te gooien.

Onder toeziend oog van ongeveer 200 toeschouwers, heeft het Dutch Domino Team 343.024 van de ruim 350.000 gezette stenen om laten vallen. Hiermee brak het team het eigen record, dat gehaald werd bij de editie van 2018. Het team kijkt terug op een zeer geslaagd evenement en is alweer voorzichtig begonnen met plannen voor 2020.

'SHOWBIZZ' In Sporthal de Vallei kwamen zaterdag 24 augustus zo'n 200 dominoliefhebbers bij elkaar om de recordpoging live bij te wonen. Onder hen waren zelfs een aantal buitenlandse dominobouwers. Het project, dat als overkoepelend thema 'Showbizz' had, viel in ongeveer vijftien minuten nagenoeg volledig om.

,,We houden er altijd rekening mee dat er iets kan blijven staan, maar dit jaar overtrof onze verwachtingen!", zegt William Ford, bouwer van het team. Het project liet een fictief verhaal zien van een opkomende zangers. Alleen bij het Broadway-project en de talentenshow bleven een paar stenen staan. Gelukkig viel verder alles nagenoeg perfect.

Na twee weken van geconcentreerd de dominostenen neerzetten, is het team nu een volle dag bezig met het opruimen en op kleur sorteren van de stenen. Ondertussen wordt teruggekeken naar een succesvolle editie en worden voorzichtig plannen voor volgend jaar gemaakt. Ook wordt de video van het evenement in elkaar gezet, die over ongeveer een week op het YouTube kanaal van het Dutch Domino Team te vinden is.