• Aart Aalbers

Programma en tijden Sinterklaasintocht Veenendaal

VEENENDAAL Vandaag is het zover. Sinterklaas en zijn Pieten zetten voet op Nederlandse bodem. Na het ongetwijfeld warme welkom in Apeldoorn vertrekt het Sint-en-Pieten gezelschap natuurlijk weer razendsnel het land in om alle kinderen te begroeten. Ook in Veenendaal is vandaag de Sinterklaasintocht, waarbij Sinterklaas voor het eerst ook roetveegpieten bij zich heeft. Kijk hieronder hoe laat je waar moet zijn.

De voorpret in Veenendaal begint al om 11.00 uur. In het centrum van Veenendaal worden diverse Sinterklaasliedjes gedraaid om in de stemming te komen. Om 13.00 uur neemt DJ Piet het over waarna Sinterklaas aankomt op het plein bij de Cultuurfabriek. Vanaf 13.15 vertrekt de Sint vanaf het Kees Stipplein richting het Scheepjeshofplein. Na een bezoek aan De Scheepjeshof gaat hij verder richting de Markt.

Op de Markt is vanaf 14.00 uur al een voorprogramma aan de gang. Op dat podium is om 14.45 ook het officiële welkom. Omstreeks 15.45 uur zal Sinterklaas vanaf de Markt, door de Corridor en Passage weer terug naar het Kees Stipplein vertrekken. De intocht eindigt om 17.00 uur.

ROUTE De heenroute naar de Markt gaat als volgt: Kees Stipplein, Brouwersgracht, Zwaaiplein, Hoogstraat, Scheepjeshofplein, Scheepjeshof, Hoofdstraat, Passage (binnen) naar de Markt. De terugweg vanaf de Markt gaat wandelend door de Corridor en Passage en vervolgens naar het plein voor de Hoogvliet. Hier eindigt de intocht.

TIJDSCHEMA Het geplande tijdschema ziet er als volgt uit:

11.00 uur: Sinterklaasmuziek op de markt om in de stemming te komen

13.15 uur: Sint komt aan op het Kees Stipplein

13.45 uur: Sinterklaas bezoekt de Scheepjeshof

14:00 uur: Voorprogramma op de markt

14.45 uur: De Sint komt aan op de Markt

15.45 uur: Terugtocht via Corridor en Passage richting het plein voor de Hoogvliet

17.00 uur: Einde Sinterklaasintocht