• Klaas Hoefnagel

'Koorproeverij' bij Christelijk Nationaal Koor

VEENENDAAL Het Christelijk Nationaal Koor houdt op zaterdag 21 september vanaf 9.30 uur een 'koorproeverij', ofwel open repetitie in het Ichthus College aan de Veenendaalse Vondellaan. ,,Het blijkt dat veel mensen graag zingen, maar soms toch enige schroom ervaren om zich bij een koor aan te melden", weet Bert van den Bos.

Gerard van Wijk

Als thema is gekozen voor 'zingen is mensen aanraken met je geluk'.

GEVARIEERD REPERTOIRE Het koor, onder leiding van dirigent Jacob Schenk, bestaat 31 jaar en heeft tegen de honderd leden. ,,Het unieke van het koor is dat de leden werkelijk uit het hele land naar de driewekelijkse repetities in Veenendaal komen. Er is een gevarieerd repertoire opgebouwd. Zowel klassieke koorwerken van Händel, Mozart, Mendelssohn, Rameau, Verdi en Bach, als klassiek geestelijke muziek, cantates en geestelijke koorliederen staan op het programma."

KOORREIZEN In de loop der jaren heeft het koor vele optredens in binnen- en buitenland verzorgd. Jaarlijks zo'n zes concerten in Nederland en eens in de twee jaar maakt het koor een buitenlandse reis. Zo werden er koorreizen gemaakt naar Groot-Brittannië, Praag, Wenen, Leipzig, Berlijn en Salzburg. Op de site van het koor is meer informatie te vinden. Of telefonisch via 0318-511920.