• De podiums waar de artiesten gaan optreden worden groots aangepakt. ,,Het gaat allemaal om de beleving. -

    Timothy van Proosdij

'Fuze krijgt een upgrade'

VEENENDAAL Een uitbundiger podium, vuurspuwers, confetti en een line-up om je vingers bij af te likken. De organisatie van Fuze Outdoor 2019 pakt groots uit en wil Veenendaal en omstreken op 6 en 7 september in het Stadspark verbazen. ,,De artiesten zijn belangrijk, maar een evenement als dit vraagt om meer."

Jeroen van der Veer

De naam Fuze stond al jarenlang als een huis en de organisatie gaat er nu een schepje bovenop doen. Nog groter, nog meer beleving en een betere line-up. Het zijn enkele ingrediënten die ervoor moeten zorgen dat Fuze Outdoor 2019 in september een daverend succes wordt. Achter de schermen is een select groepje keihard bezig om ervoor te zorgen dat het Stadspark op 6 en 7 september omgetoverd wordt tot muziekparadijs.

Vrijwel altijd ziet alles er anders uit als de zon schijnt en daarom is de hoop van de organisatie gevestigd op Moeder Natuur. Als het gele bolletje zich boven Veenendaal laat zien in het weekend van 6 en 7 september, dan is de organisatie ervan overtuigd dat dit wel eens van de beste edities sinds tijden kan worden.

We willen meer, grote beter. Elk jaar opnieuw

GEVESTIGDE NAAM ,,We gaan de komende editie een hoop anders doen", vertellen de leden van de organisatie, terwijl achter hen alle tekeningen van het terrein liggen. Wie een blik op die schetsen werpt, kan dit alleen maar bevestigen. Meerdere 'areas' worden groots opgebouwd en daarbij is aankleding een belangrijk aspect geworden. Zo wordt er gewerkt met grote LED-schermen, komen er vuurspuwers en confettikanonnen. ,,En er zijn nog meer verrassingen, maar die verklappen wij nog niet. We willen het evenement een upgrade geven. Fuze is al een gevestigde naam en echt een begrip in Veenendaal en omstreken, maar dat betekent niet dat je stil moet staan in de ontwikkeling. We willen meer, groter en beter. Elk jaar opnieuw. Die druk leggen wij onszelf op."

GEWOONTEDIEREN Die uitdaging ging het gezelschap vlak na Fuze 2018 aan. Toen al werden de koppen bij elkaar gestoken en een plan werd bedacht. Er moest een upgrade komen en daarover is veel gebrainstormd. ,,Het vraagt veel tijd en energie om dit allemaal te realiseren. Geen eenvoudige klus, maar wel een gigantisch mooie uitdaging. Als iets al jaren een begrip is, is het niet eenvoudig dingen aan te passen. Veenendalers houden niet zo van veranderingen of moeten daar langzaam aan wennen, dus daar moet je ook rekening mee houden."

GOES 90'S EN SNOLLEBOLLEKES Maar Fuze Outdoor zou Fuze Outdoor niet zijn als het toch de stoute schoenen heeft aangetrokken. Het Stadspark wordt op 6 september voor het eerst dit jaar op zijn kop gezet. In twee verschillende tenten kunnen liefhebbers helemaal los gaan door Fuze Goes 90's en Fuze Viva Hollandia. Twee thema's die volgens de organisatie erg geliefd zijn.

,,We merken dat dit evenement al lang van te voren in de agenda bij mensen staat. Hits van vroeger scoren nou eenmaal. Daar wil, zeker de iets oudere doelgroep, bij zijn." Om hen te verwennen, pakt de organisatie ook uit qua line-up. Paul Elstak, Nakatomi en DEF Rhymz zijn enkele namen die op het podium zullen komen. Op diezelfde avond, maar dan in de andere feesttent, is de act Snollebollekes de blikvanger. Deze zal ongetwijfeld iedereen van links naar rechts laten bewegen met de grootste hit 'Links, rechts'.

Wij vinden de beleving heel erg belangrijk. Het wow-effect moet er zijn

BELEVING Vanuit het hele land komen mensen naar Veenendaal om aanwezig te zijn bij Fuze. De organisatie hoopt zo'n 5.000 - 6.000 feestgangers te ontvangen over twee avonden. Hierbij is aan alles gedacht en natuurlijk ook aan eten en drinken. ,,We gaan enorme bars plaatsen, waar wij van alles schenken. Bier en wijn, maar ook whiskey, een Ice Tea Green of een mixje. Daarnaast staan er ook genoeg kraampjes om lekker te kunnen eten en komen er lounge-plekken op het terrein."

,,Wij vinden de beleving heel erg belangrijk. Het wow-effect moet er zijn. Natuurlijk zijn de artiesten belangrijk, maar een evenement als dit vraagt om meer. Het eten en drinken moet prima verzorgd zijn en het podium waarop de artiesten staan moet schitteren. Daar hebben we extra op ingezet. Ik weet zeker dat er veel foto's gemaakt worden."

LINE-UP Wie de line-up van de zaterdag bekijkt, kan wel eens verbaasd zijn. Grote artiesten gaan koers zetten naar Veenendaal om Fuze te voorzien van heerlijke beats en klanken. Tijdens deze dag kan de bezoeker verdeeld over meerdere area's de hele dag zichzelf laten gaan op diverse muzieksoorten. Zo komen Josylvio, Boef, Afro Bros, Tabitha en populaire Dave Roelvink optreden.

,,We hebben een stage met Fuze Goes Urban en een stage met hardstyle. Wij zijn heel benieuwd hoe Urban ontvangen wordt. Dit is toch relatief nieuw en aan de line-up gaat het niet liggen. Wij zijn blij met de artiesten die komen en we gaan met z'n allen knallen. De voorbereidingen zijn bijna klaar, wat ons betreft kan het gaan beginnen. We zijn erg benieuwd hoe Veenendaal en omstreken de upgrade gaan ervaren."

Fuze Goes 90's is op 6 september en Fuze Outdoor staat gepland op 7 september. Allebei in het Stadspark in Veenendaal. Kijk hier voor meer informatie en kaartverkoop.