• Eus (Özcan Akyol) is do 26 september te zien in het Ontmoetingshuis

    Schrijverscentrale

Eus (Özcan Akyol) 26 sept in Ontmoetingshuis Veenendaal

20-09-2019, 11:02 | Lezersnieuws | Kirsten

Donderdag 26 september komt schrijver, columnist en presentator Eus (Özcan Akyol) naar Veenendaal. Om 20 uur is hij twee uur lang te horen en te zien in het Ontmoetingshuis. Een unieke gelegenheid om kennis te maken met deze veelzijdige persoonlijkheid!

Momenteel is hij te zien als presentator bij Sterren op het doek bij omroep Maxx. Daarnaast zit hij regelmatig aan tafel bij DWDD en Pauw, is hij schrijver van de romans Eus en Turis en columnist bij Algemeen Dagblad, VARAgids, Nieuwe Revue en Hard Gras en schrijver van het Boekenweekessay voor de Boekenweek 2020. Deze avond in het Ontmoetingshuis vertelt hij uitgebreid over zijn werk en roerige leven, is er ruim gelegenheid om vragen te stellen en is er een signeersessie na afloop bij de boekentafel van Boekhandel van Kooten.

Over Eus

Schrijver en columnist Özcan Akyol debuteerde in 2012 met de semi-autobiografisch schelmenroman Eus. Het boek gaat over een Turks-Nederlandse jongen die opgroeit in de ‘onderklasse’ van Deventer, een milieu waaraan hij zich probeert te ontworstelen.  Van Eus werden binnen een week 10.000 exemplaren verkocht en al snel volgde de verkoop van de filmrechten.  Begin 2016 verscheen zijn tweede roman Turis. In dit boek gaat de hoofdpersoon op zoek naar het vermeende dubbelleven van zijn vader om het huwelijk van zijn ouders op te breken. Turis kent net als Eus autobiografische elementen.

In 2017 maakte Eus de documentaire ‘De neven van Eus’, een vijfdelige serie voor de Nederlandse televisie over Turkije. De serie werd uitgezonden door de NTR op NPO 2 en de VRT op Canvas.

Donderdag 26 september- 20.00-22.00 uur – Kaarten à € 13,50 incl. consumptie via www.ontmoetingshuis.nl of half uur voor aanvang aan de zaal. Ontmoetingshuis Spiesheem 54, 3907 NJ Veenendaal Info: activiteit@ontmoetingshuis.nl of 0318-724980