• Bouwers bezig met een Domino veld.

    Dutch Domino Team

Dutch Domino Team wil record breken in Veenendaal

VEENENDAAL Liefst 350.000 dominostenen. Daarmee moet het record van 218.589 stenen uit 2018 worden gebroken. Het Dutch Domino Team is vrijdag bij elkaar gekomen om te beginnen met het grootste dominoproject van 2019. Na een jaar van voorbereiding zullen de komende twee weken alle 350.000 dominostenen neergezet worden. De planning is strak, fouten kunnen zij zich eigenlijk niet veroorloven. Op zaterdag 24 augustus gaan alle stenen omvallen in Sporthal de Vallei in Veenendaal. De liveshow is toegankelijk voor bezoekers. 

,,Honderdduizenden stenen neerzetten is geen gemakkelijke opgave", laten de initiatiefnemers in een persbericht weten.

,,Ondanks de jarenlange ervaring kunnen er altijd ongelukken gebeuren. Om het toch te halen, zijn er dit jaar enkele maatregelen genomen. Allereerst wordt voor een langere periode gebouwd, maar liefst twee weken ten opzichte van acht dagen vorig jaar. Daarnaast zijn er meer bouwers in het team. Voor het eerst bouwen een internationale bouwer en een vrouwelijke bouwer mee, waarmee het team in totaal uit dertien personen bestaat. Met meer bouwers en meer dagen, moet het lukken om alle 350.000 stenen neer te zetten." 

HECHT ,,Buiten het dominobouwen om, is het team een hechte vriendengroep. Van Groningen tot Eindhoven, van zestien tot 32 jaar oud, de diversiteit is erg groot. Door het jaar heen komt het vaak samen om leuke dingen te doen, en tijdens de bouwweken is dat niet anders. Er wordt samen gegeten en uitgerust, en dit jaar zal voor het eerst ook daadwerkelijk in de hal worden overnacht. Het team is super gemotiveerd om eindelijk te beginnen." 

,,Wil je op de hoogte blijven van het bouwen en de gezelligheid? Volg ons dan op Facebook en Instagram voor dagelijkse updates! Langskomen bij het omgooien?" 

Reserveer je tickets voor 5 euro per stuk via www.dutchdominoteam.nl/ddt-2019