• Aart Aalbers

Ervaring en nieuw talent op VVD-lijst

VEENENDAAL ,,Een prachtige lijst vol Veenendalers die aan de slag willen voor onze mooie gemeente. Met dit team ga ik graag de verkiezingen in!" Dat zegt lijsttrekker Dylan Lochtenberg over de afgelopen maandag vastgestelde kandidatenlijst van de VVD Veenendaal.

In het voorjaar kozen de leden er al voor om fractievoorzitter Lochtenberg op de eerste plek te plaatsen. Vice-fractievoorzitter Yvonne Bottema staat op plek twee. Oud-fractievoorzitter en financieel specialist Ronald Veen staat op de derde plek. Leo Nooteboom, werkzaam bij de Rijksoverheid en oud-raadslid/statenlid heeft de vierde plek.

Hoogste nieuwkomer is Jesper Diepeveen op plek 5. ,,Hij is rechtenstudent en de huidige voorzitter van de Veense Jongerenraad'', zegt Lochtenberg. ,,De plekken 6, 7 en 8 zijn voor de nieuwe jonge talenten Ruben Schoeman (student politicologie), Ruben Nap (student bestuurskunde) en zorgadviseur Frans Guillaume.''

Naast de verkiesbare eerste acht zijn er ook kandidaten die met hun plek op de lijst hun steun aan de VVD Veenendaal willen laten zien. Onder hen zijn wethouder Arianne Hollander op 9, Mirjam Vording, sectorhoofd bij de Nationale Politie op 11 en ondernemers Barbara van Schuppen, Marwin van den Dikkenberg en Jelle Gerritsen op 15, 20 en 25. Huidig raadslid, sportbegeleider SBR en oud-docent Siem Gerritsen staat als lijstduwer op plek 30.