• bibliotheek

Erfgoed-gedichtenwedstrijd in Veenendaal krijgt vorm en inhoud

VEENENDAAL De Provinciale gedichtenwedstrijd over Cultureel Erfgoed wordt in Veenendaal ondersteund met een speciale bijeenkomst. Op woensdagmiddag 22 maart van 15.00 tot 16.30 uur is er in de De Cultuurfabriek een informatief programma over de wedstrijd en het Cultureel Erfgoed van Veenendaal.

Dit voorjaar worden dichters uitgenodigd om mee te doen aan de provinciale gedichtenwedstrijd Parade der Poëten. Het thema van de wedstrijd is het plaatselijk Cultureel Erfgoed. Drie Utrechtse plaatsen staan daarbij centraal: Leusden, Maarssen én Veenendaal. De dichters mogen overal vandaan komen, maar de gedichten moeten over Cultureel Erfgoed in de genoemde plaatsen gaan.

Parade der Poëten is een initiatief van Gerhard te Winkel (stadsdichter van Leusden), de Provincie Utrecht en het Utrechts Stadsdichtersgilde. In Veenendaal werkt de organisatie samen met Bibliotheek Veenendaal, Museum Veenendaal en de Historische Vereniging Oud Veenendaal; alle gevestigd in De Cultuurfabriek.

JURY De wedstrijdjury is bekend en komt zich voorstellen. Martin Brink (eindredacteur van De Rijnpost / bestuurslid Museum Veenendaal), Albert van Kooten (boekhandelaar), Cornelie de Kuijper (Bibliotheek Veenendaal), Anne Slok (bestuurslid Historische Vereniging Oud Veenendaal) en Joyce Willemse (ex-stadsdichter van Veenendaal).

De juryleden vertellen wat hun relatie-tot-poëzie is en waar ze vooral op gaan letten bij het beoordelen van de inzendingen.

Als geen ander kan ex-wethouder Cultuur, Jaap Pilon, vertellen over het cultureel erfgoed van Veenendaal. Hij schreef de dikke pil Mijn Kerkewijk over 'zijn straat' én hij is stadsgids van Veenedaal. Ter infomatie van de dichters laat hij zijn licht over diverse uitingen van cultureel erfgoed in Veenendaal schijnen.

STADSDICHTER De kersverse stadsdichter van Veenendaal, Christiaan Abbing, verzorgt een inspirerend 'kijkje in zijn keuken'. Als ambassadeur van PARADE DER POËTEN tilt hij een tipje van de sluier over 'zijn aanpak' bij het maken van gelegenheidsgedichten en gedichten over erfgoed. Ter vermaeck ende inspiratie!

Alle informatie over de gedichtenwedstrijd: website www.bibliotheekveenendaal.nl en er liggen folders in de bibliotheek. Deelname aan de informatiebijeenkomst is gratis. Aanmelden - met naam en telefoonnummer - kan tot 18 maart bij de bibliotheekbalie in De Cultuurfabriek of via cdkuijper@bibliotheekveenendaal.nl.