• Henk van Voskuilen laat de indeling van zijn geboortehuis aan de Pr. Bernhardlaan aan burgemeester Piet Zoon zien.

  Aart Aalbers
 • Henk van Voskuilen bekijkt of zijn bouwsels goed zijn neergezet.

  Aart Aalbers
 • Henny Henzen bevestigd krantenknipsels over gastarbeiders op de muur voor de Dag van de Architectuur en Open Monumentendag in de Ritmeesterhallen.

  Aart Aalbers
 • Burgemeester Piet Zoon komt de vele maquettes bij maquettebouwer Henk van Voskuilen t.g.v. de Dag van de Architectuur en Open Monumentendag in de Ritmeesterhallen bekijken.

  Aart Aalbers
 • Maquettebouwer Henk van Voskuilen en echtgenote bij enkele op de Dag van de Architectuur en Open Monumentendag in de Ritmeesterhallen getoonde maquettes.

  Aart Aalbers
 • Dag van de Architectuur en Open Monumentendag in de Ritmeesterhallen.

  Aart Aalbers
 • Julianakerk en omliggende gebouwen op de Dag van de Architectuur en Open Monumentendag in de Ritmeesterhallen.

  Aart Aalbers
 • Inmiddels gesloopt pand van de Pr. Bernhardlaan als maquette op de Dag van de Architectuur en Open Monumentendag in de Ritmeesterhallen.

  Aart Aalbers
 • Patrimoniumschool leerlingen werken aan een project voor de Dag van de Architectuur in de Ritmeesterhallen.

  Aart Aalbers

Enorme toeloop bij Koninklijke Ginkel Groep

VEENENDAAL  Zaterdag was de jaarlijkse Open Monumentendag en op die dag is in Veenendaal ook de Dag van de Architectuur. Er was een gezamenlijk programma.

Aart Aalbers

Openstelling van de voormalige Rooms Katholieke kerk aan de Nieuweweg-Noord, nu in gebruik is als vergader en representatieruimte van de Koninklijke Ginkel Groep, deed  bijna twee duizend mensen richting Nieuweweg-Noord gaan. Ook de expositie van Veense maquettes in de Ritmeesterhal van maquette bouwer Henk van Voskuilen was daar samen met een sigarenmaker en enkele andere activiteiten een grote trekker. Molen De Vriendschap had naast rondleidingen ook enkele oude ambachten en bromfietsen en trekkers van het bromfietsmuseum uit Achterberg rond en in de molen opgesteld hetwelk veel bekijks trokken. Stadsgids Jaap Pilon nam een grote groep mee voor een rondleiding door het Franse Gat. Totaal namen zo'n 3.000 personen deel aan de georganiseerde activiteiten.  

Alle foto's van de dag zijn te vinden in ons foto-album.

Bron video: Aart Aalbers