• Aart Aalbers

Energiebesparende schakelaars van Het Perron storen

VEENENDAAL Tijdens de donkere uurtjes branden al vele maanden 's nachts de lampen in lokalen bij Het Perron aan de Sportlaan, waarin onder andere het CSV en ROC A12 gevestigd zijn. Ook nu alle schoolactiviteiten stil liggen, branden in diverse lokalen de lampen.

Aart Aalbers

Een aantal Veenendalers die over het Goeie Spoor reden hebben de school hierop attent gemaakt. Omdat de school ook veel avondactiviteiten heeft en de automatische schakelaars een vertraging hebben van een uur, is in eerste instantie niet op de melding gereageerd.

 

Volgens Marten de Bruin, hoofd facilitaire dienst, heeft de school juist veel aandacht voor energiebesparing. Dat is ook de reden waarom in de lokalen dure schakelaars zijn aangebracht die de verlichting, enige tijd nadat geen beweging meer waarneembaar is, automatisch uitschakelt. ,,In het verleden liepen de gebruikers van een lokaal vaak weg zonder de verlichting uit te schakelen. Met deze schakelaars voorkomen we dit. Dat we niet gelijk op de meldingen reageerden komt door het feit dat de lampen even blijven branden terwijl de school er al verlaten bij ligt. Wellicht is er nu toch een storing opgetreden in deze schakelaars", zo laat De Bruin vanaf zijn vakantieadres weten. ,,Volgende week zullen we de schakelaars testen van de lokalen die op uw foto staan. Ook zullen we navraag doen bij het schoonmaakbedrijf in welke lokalen 's morgens vroeg bij binnenkomst de lampen nog steeds branden."