• Joëlle Kelderman

Elke woensdag mamacafé in De Cultuurfabriek

VEENENDAAL Ook in het nieuwe jaar is er iedere woensdagmorgen van tien tot twaalf uur een mamacafé op de jeugdafdeling van de Bibliotheek in De Cultuurfabriek. ,,In een ontspannen sfeer kunnen ouders met hun kinderen van nul tot vier jaar spelen en boekjes kijken. Onderling kunnen ouders informatie, ervaringen en tips uitwisselen."

Bij het mamacafé is altijd een medewerker aanwezig van de Speelotheek Veenendaal. De speelotheek zorgt voor het speelgoed. De medewerker van de speelotheek adviseert desgewenst over goed speelgoed, passend bij de ontwikkelingsfase van het kind, en over lenen bij de speelotheek.

,,Bezoekers met heel diverse achtergronden komen naar het mamacafé. Zo zijn er ouders en soms ook grootouders die geboren en getogen Nederlanders zijn, maar ook moeders met bijvoorbeeld een Chinese, Marokkaanse of Syrische achtergrond. Het mamacafé speelt dus niet alleen een verbindende rol tussen ouders en kinderen onderling, maar ook tussen verschillende culturen."

De toegang tot het mamacafé is gratis, ook voor niet-leden van de bibliotheek, en aanmelden is niet nodig.

De speelotheek heeft recent weer veel nieuw speelgoed voor de uitleen. De openingstijden in het gebouw aan het Prins Willem-Alexanderpark 1 zijn op dinsdag en woensdag van 8.30 tot 11.00 uur, op vrijdag van 19.00 tot 20.30 uur en op zaterdag van 9.30 tot 11.00 uur.