Elbo neemt drie zaken bakkerij Klok over

Elbo Bakkerijen BV, met een grote Belgische aandeelhouder, neemt Klok daar over, waardoor 13 van de 28 personeelsleden in elk geval hun baan kunnen behouden.

,,Een nieuwe enthousiaste ondernemer", noemt Klok de firma Elbo zelf op haar Facebookpagina. ,,Ik bespeur inderdaad veel gedrevenheid bij Elbo. Er is een goed plan'', aldus curator Aart Jan Stokkers van Van Veen Advocaten in Ede. Hij wijst er tegelijk op dat hij ook bijna tot een overeenkomst is gekomen met een andere partij voor de winkels aan de Scheepjeshof en het Ronde Erf in Veenendaal. ,,Maar dat is nog net niet helemaal in kannen en kruiken.''

Elbo is de laatste tijd actief op de Nederlandse markt en nam een aantal bakkerijen over, zoals in de stad Utrecht. ,,Dit bedrijf wil niet teveel focussen op zoveel mogelijk filialen, maar kijkt wel goed of de zaken rendabel kunnen draaien, naast het speerpunt van hoge kwaliteit'', verklaart Koen Gerritsen, accountant en woordvoerder van Elbo. Hij licht bovendien toe dat Elbo zich extra gaat richten op het zogenoemde 'derde kanaal', levering van brood aan restaurants, zorginstellingen en congrescentra. ,,Dat deed Klok al, maar Elbo wil zich daar nog meer op toespitsen. Het bedrijf heeft hiervoor al nieuwe afnemers gevonden.'' Gerritsen zegt dat Elbo ook het banket nu in eigen hand gaat nemen, wat Klok aan een andere partij had uitbesteed.

Bakkerij Klok bestaat meer dan 60 jaar en levert vooral aan cateraars, bedrijfskantines en horeca. ,,De naam Klok blijft zo, want dat was al die jaren een begrip. De familie Klok is zelf heel content met de nieuwe eigenaar en kan zelf ook een samenwerkingsrol blijven spelen'', aldus Gerritsen.