• Bestuur oldtimer Veenendaal met hun oldtimers

    Aart Aalbers
  • Aart Aalbers

Eerste Oldtimerfestival in Veenendaal

VEENENDAAL  Op het evenemententerrein nabij het Stadspark in Veenendaal zal op zaterdag 17 juni een groot Oldtimerfestival plaatsvinden. Een toertocht en een show van klassiekers maken hier deel van uit. De organisatie ligt in handen van een viertal ambtenaren die samen Stichting Oldtimerfestival Veenendaal hebben opgericht.

Aart Aalbers

 

Koen de Hart, Bert Kuijer, Gerwin Veltman en Hans van Walsem zijn de afgelopen maanden druk in de weer geweest om in Veenendaal een Oldtimerfestival te organiseren. Porsche 911 rijder Veltman: ,,Het idee is ontstaan na het zien van een Amerikaans televisieprogramma en het bezoeken van zo'n festival in Duitsland en Italië. Zo ontstond de prikkel om met een groepje gelijkgezinden dit evenement in de eigen woonplaats Veenendaal op te zetten."  Als ambassadeur hebben de organisatoren niet minder dan burgemeester Wouter Kolff weten te strikken. Kolff bezit zelf ook een oldtimer en is vicevoorzitter van de Koninklijke Nederlandse Automobielclub (KNAC).

 

TOERTOCHT  Het festival zal niet alleen op het Evenemententerrein plaatsvinden. Vanaf het Scheepjeshofplein start tussen 09.00 en 11.00 uur een toertocht. In de Hoogstraat en Brouwersgracht worden de auto's opgesteld tot aan hun vertrektijd. Iedereen die beschikt over een klassiek voertuig kan, mits aangemeld via de website, aan de toertocht deelnemen. Kolff zal bij de start aanwezig zijn en de rit zelf ook rijden met zijn Porsche 912. Bij terugkomst, na de tocht van zo'n 2 uur, is voor deze meer dan honderd klassiekers op het Evenemententerrein een apart veld gereserveerd zodat ook zij zich aan het publiek kunnen presenteren op de festivallocatie. De Hart: ,,We organiseren het evenement voor de particuliere bezitters van een klassieke auto uit de regio."

 

KLASSIEKER SHOW Degenen die over een minimaal 25 jaar oude klassieke auto, vrachtwagen, tractor of andere tweewieler beschikt, en niet aan de toertocht mee doet, kan zich tussen 09.00 en 13.00 uur opstellen op het Evenemententerrein. Vanaf 12.00 uur is het publiek welkom. Door sponsoring van een tiental bedrijven waaronder hoofdsponsor State of Art, welke binnenkort in de Hoofdstraat een winkel opent, hebben zowel de deelnemers als het publiek gratis toegang. Op het festivalterrein zal gelegenheid zijn om autogerelateerde standjes te bezoeken en een versnapering voor de inwendige mens te kopen. Voor de kinderen zullen er enkele activiteiten worden georganiseerd. Het festival duurt tot 17.00 uur. Van Walsem geeft aan dat het echt een uitje voor het gehele gezin is. ,,Wil iemand ook van de activiteiten in het centrum genieten dan kan men gratis met de pendelbus vanaf het Stadsstrand naar de Prins Clauslaan ."

JAARLIJKS  Veltman: ,,We hopen dat het succesvol blijkt te zijn en willen er een jaarlijks terugkerend evenement van maken." Kuijer, bezitter van een DAF YA126 vult aan: ,,Volgend  jaar willen we ook een toertocht organiseren voor klassieke vrachtwagens."

 

Voor meer informatie www.oldtimerveenendaal.nl of op de Facebook pagina.