• Raoni van de Pol

Eerste buitenfilm 'Weg van jou' op Stadsstrand

VEENENDAAL Haal de kleedjes en klapstoeltjes maar tevoorschijn, want vanavond trapt Filmhuis Veenendaal de serie buitenfilms af met de Nederlandse film 'Weg Van Jou'. Dit is de eerste van de zes buitenfilms die de komende weken op het Stadsstrand vertoond worden.

De eerste buitenfilm draait vrijdag om 22.15 uur op het Stadsstrand. De toegang is gratis en reserveren is niet mogelijk. Bezoekers kunnen zelf een kleed of klapstoel meenemen. Eigen hapjes en drankjes meenemen is toegestaan, maar ook bij de Stadskeet is eten en drinken verkrijgbaar.

WEG VAN JOU De film Weg Van Jou gaat over de ambitieuze dertiger Evi die verantwoordelijk wordt voor een groot project in Terneuzen. Weigeren is geen optie, haar carrière hangt af van het succes in Zeeuws-Vlaanderen. Ze laat haar comfortabele stadse leventje, haar vriend en twee beste vriendinnen achter in Rotterdam en begint met vallen en opstaan aan haar nieuwe bestaan. Ze stuit op veel weerstand van de lokale bevolking en het lijkt wel alsof alles tegenzit. Maar wanneer ze de stoere schipper Stijn ontmoet, ontdekt ze dat deze uithoek meer is dan alleen maar uitgestrekte landerijen.

BREATHE In zaal Spectrum vertoont het Filmhuis zaterdag de film Breathe, een indrukwekkende en waargebeurd verhaal over het leven van de verlamde Cavendish. De knappe en vrolijke Robin Cavendish heeft het leven helemaal voor elkaar als hij plots verlamd raakt als gevolg van polio. Cavendish raakt in een depressie, maar dankzij de aanmoediging van zijn prachtige vrouw, krijgt hij weer lichte hoop. Tegen alle adviezen in besluiten ze uit het ziekenhuis te vluchten en naar hun oude landhuis te gaan. Eenmaal thuis bedenken ze samen allerlei manieren om nog alles uit het leven te halen. Tenminste, alles wat er nog in zit.

Na zijn successen in films als Silence en Hacksaw Ridge vertolkt Andrew Garfield nu de rol van de charmante Cavendish. Andy Serkis (bekend van Lord of The Rings) maakt met deze film zijn debuut als regisseur.

Breathe is zaterdag te zien om 20.00 uur in de zaal Spectrum. Kaartjes zijn online te bestellen op www.filmhuisveenendaal.nl