Ede kritisch over opvang vluchtelingen in FoodValley

VEENENDAAL De gemeenten die deel uitmaken van FoodValley moeten zich meer inspannen om een bijdrage te leveren aan de opvang van vluchtelingen. Dat is de mening van burgemeester Cees van der Knaap van de gemeente Ede. De regio FoodValley bestaat naast Ede uit de gemeenten Barneveld, Veenendaal, Wageningen, Scherpenzeel, Renswoude, Rhenen en Nijkerk.

Nadat diverse partijen uit de gemeenteraad hadden aangedrongen op een regionale aanpak met bijvoorbeeld het huisvesten van een aantal asielzoekers dat overeenkomt met één procent van de bevolking, liet Van der Knaap weten daar al mee bezig te zijn. Hij heeft verschillende collega's van FoodValley-gemeenten hier al op gewezen.

PEPER ,,Niet alle gemeenten ervaren dezelfde urgentie als wij. Daar heb ik ze op aangesproken. Sommige kunnen wat mij betreft als het om de opvang van vluchtelingen gaat wel wat peper in hun kont gebruiken. Ik heb het dan trouwens nadrukkelijk niet over de gemeente Wageningen, die nu alweer een nieuw initiatief neemt'', aldus de burgemeester.

Label:

Vluchtelingen