• Koen van Weel

Duurzaamheidslening weer beschikbaar

VEENENDAAL Na het succes van de duurzaamheidslening in 2018 heeft de gemeenteraad ook voor 2019 weer een budget beschikbaar gesteld. In het kader van Nieuwe Energie Veenendaal stimuleert de gemeente inwoners bij het nemen van duurzame maatregelen en biedt daarom vanaf 4 februari 2019 de duurzaamheidslening weer aan. Met deze lening kunnen inwoners tegen gunstige voorwaarden energiebesparende maatregelen in en aan hun woning financieren. Door de woning energiezuiniger te maken, worden energiekosten bespaard en woont men comfortabeler.

In 2035 is Veenendaal een duurzame gemeente; dat is de ambitie. ,,We wekken dan net zoveel energie op als we verbruiken. Het aanbieden van de duurzaamheidslening is één van de vele acties die ingezet worden om inwoners te stimuleren duurzame maatregelen uit te voeren'', legt de gemeente uit in een persbericht.

HALF MILJOEN ,,Met deze duurzaamheidslening kan men energiebesparende maatregelen financieren, bijvoorbeeld de aanschaf van zonnepanelen, het isoleren van de woning of het plaatsen van een warmtepomp. Het bedrag dat geleend kan worden is minimaal 2.500 euro en maximaal 25.000 euro. De zeer lage rente staat vast gedurende de looptijd van de lening. Het gaat om een consumptief krediet, dat maandelijks afgelost wordt en verstrekt wordt via een bouwkrediet.'' Voor de eerste helft van 2019 is een bedrag van 500.000 euro beschikbaar en voor de tweede helft van dit jaar is nog een keer eenzelfde bedrag beschikbaar.

AANVRAGEN Belangstellenden kunnen hun interesse in de duurzaamheidslening kenbaar maken door te mailen naar duurzaamheidslening@veenendaal.nl. ,,U ontvangt dan het gemeentelijk aanvraagformulier en het toestemmingsformulier. Na de gemeentelijke toets voert het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) de financiële beoordeling uit. Vragen over de lening zelf stelt u aan het SVn via (088) 2539400 of via kredietverlening@svn.nl. Op www.veenendaal.nl/duurzaamheidslening vindt u eveneens informatie over het aanvragen van de duurzaamheidslening.''

ENERGIELOKET Eerst gratis deskundig advies? Bij het Energieloket Veenendaal kunnen inwoners terecht voor persoonlijk advies over maatregelen voor een energiezuiniger huis. Neem contact op met Teun van Roekel via 06-10731261 of energieloket@veenendaal.nl op maandag tot en met vrijdag tussen 9 en 21 uur, en op zaterdag tussen 9 en 15 uur. Informatie over duurzame maatregelen en het Energieloket is ook te vinden via de website www.nieuweenergieveenendaal.nl.