• Ziekenhuis Gelderse Vallei

Drukke nieuwjaarsnacht in Ziekenhuis Gelderse Vallei

VEENENDAAL De nieuwjaarsnacht op de spoedeisende hulp (SEH) in Ziekenhuis Gelderse Vallei was erg druk. De spoedeisende hulpartsen zorgden de hele nacht voor patiënten die met spoed zorg nodig hadden. Dat meldt het Edese ziekenhuis nieuwjaarsdag in een persbericht.

Onder meer vier slachtoffers met letsel door vuurwerk werden behandeld. Ook werden patiënten met letsel door uitgaansgeweld behandeld. Daarnaast werden twee personen met te veel alcoholgebruik opgenomen. Drie ouderen braken thuis hun heup en werden ook via de spoedeisende hulp opgenomen. 

EERSTE BABY De eerste baby van 2019 in Ziekenhuis Gelderse Vallei werd om 00.55 uur geboren. Het is een jongetje met de naam Loki, zoon van mevrouw Simonis en de heer Westereng uit Ede. Loki maakte samen met zijn ouders een goede start. Na twee uurtjes mocht hij al met hen mee naar huis, in Ede. Zijn ouders omschrijven deze nacht als ,,de meest bijzondere oud en nieuw met een zeer spectaculaire start!''

VUURWERKSLACHTOFFERS Op de spoedeisende hulp (SEH) zijn in totaal vier vuurwerkslachtoffers binnengebracht, waarvan ook een gewonde door carbid schieten.