• Politie Veenendaal

Dronken man met mes gearresteerd

VEENENDAAL De politie is zaterdag 15 april rond 18.15 uitgerukt voor een dronken man op het Scheepjeshofplein. De man gedroeg zich volgens de politie bijzonder vreemd naar winkelend publiek en stond met een mes te zwaaien.

Meerdere agenten gingen met spoed naar het plein, waarbij één van hen de snackbar (het was 'patatdag') uit moest rennen zonder het eten mee te kunnen nemen.

Al snel werd de man aangetroffen en aangesproken. Het genoemde mes had hij nog in zijn broekzak zitten, zo hadden de collega's van cameratoezicht gezien. Op het moment dat hij met zijn handen naar dit mes bewoog, besloten de agenten de man direct te overmeesteren en aan te houden. Hij werd ingesloten en zal -na ontnuchtering- mogen vertellen waarom hij zich zo had gedragen. Daarna wordt bekeken welke straf hij hiervoor zal krijgen. Daarbij zal bovendien rekening gehouden worden met het feit dat de verdachte in de politiecel zijn natuurlijke behoefte deed, in plaats van te vragen of hij naar het toilet mocht.

PATATDAG De politie op Facebook: ,,Om misverstanden te voorkomen: de patat is uiteindelijk door andere collega's opgehaald en kon halfwarm worden opgegeten. Weet dat we dus niet met loeiende sirenes bij een snackbar wegreden om het eten warm te houden (een veel gehoord cliché), maar omdat we net op dat moment ergens dringend naartoe moesten."