• Archief BDUmedia

Dronken chauffeur stuntelt met vrachtwagen

VEENENDAAL Een dronken vrachtwagenchauffeur heeft dinsdagmiddag flink lopen stuntelen met zijn vrachtwagen. Dat meldt de politie Veenendaal. De man belandde met zijn combinatie in een naastgelegen sloot in het buitengebied van Veenendaal.

De politie werd dinsdag naar een ongeval op de Heiveldweg gestuurd, een zijweg van de Klompersteeg aan de rand van de gemeente Veenendaal. Daar was een trekker met oplegger in de sloot beland. Ter plaatse troffen agenten een vrachtwagen aan die met behulp van een bergingsdienst uit de sloot moest worden gehaald en een vermoedelijke bestuurder die zwaar onder invloed van alcohol bleek te zijn. Deze bestuurder, een 32-jarige man uit Wit-Rusland, was al druk in de weer om de combinatie zelf uit de sloot te krijgen.

JUSTITIE ,,Diverse mensen hadden hem nogal klunzig zien rijden, en mede dankzij de verklaringen van getuigen werd hij aangemerkt als 'verdachte' van rijden onder invloed, en werd hij daarvoor aangehouden'', aldus de politie. ,,Op het politiebureau bleek dat hij véél te veel had gedronken om te mogen rijden. Verreweg de meeste beroepschauffeurs houden zich keurig aan de regels. Deze man wekt echter een heel andere indruk. Los van betaling van de bergingskosten (honderden euro's) zal hij zich bij de rechter moeten verantwoorden voor dit (vermeende) misdrijf. Zijn ingevorderde rijbewijs ligt in afwachting tot nadere beslissing bij de officier van justitie.''