• Langs de Grift in Rhenen, 30 december 2016.

  Sander Peters
 • Deze ijsvogel kwam ´s ochtends vlakbij de auto in het berijpte gras zitten, bij het Valleikanaal in het Binnenveld, 20 januari 2017.

  Annemarie Hessel
 • Groene Grens in de sneeuw.

  Lia van Vessem
 • De winnaars van de weerfotowedstrijd van Ede Stad.nl, Veenendaalse Krant.nl en Hoog en Laag.nl met metoroloog Reinier van den Berg.

  Karin van Beek/ACV Groep

Drie winnaars weerfotowedstrijd Veenendaalse Krant.nl

VEENENDAAL Bijna honderd winterfoto´s ontving de redactie van Veenendaalse Krant.nl voor de weerfotowedstrijd, in samenwerking met ACV Groep (onder meer verantwoordelijk voor gladheidbestrijding) en MeteoGroup.

Een jury nomineerde tien foto´s, waaruit drie winnaars werden gekozen.

De winnende foto´s van Sander Peters (langs de Grift bij Rhenen), Annemarie Hessel (ijsvogel langs Valleikanaal) en Lia van Vessem (Groene Grens in de sneeuw) zijn hierboven te zien. De eerste, tweede en derde plek zijn goed voor VVV-bonnen van respectievelijk 50, 30 en 15 euro en een uitvergrote foto op canvasdoek. De drie winnende fotografen ontvingen hun prijs woensdagmiddag bij MeteoGroup in Wageningen, waar ze ook een rondleiding kregen van meteoroloog Reinier van den Berg. Hij schreef in de wintermaanden wekelijks een weercolumn voor Veenendaalse Krant.nl.

Alle ingezonden foto´s zijn te zien in een fotoalbum.