Drie vrouwen stelen sieraden en geld uit appartement

VEENENDAAL Drie vrouwen stonden op een donderdag in november voor een gesloten deur van een appartementencomplex in Veenendaal. Zonder sleutel wisten ze binnen te komen, om vervolgens in te breken in één van de appartementen. De politie is op zoek naar de drie verdachten en toonde de bewakingsbeelden in het programma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht. 

De deur van het appartementencomplex is alleen te openen met een speciale sleutel die alleen bewoners hebben. Op de beelden is echter te zien dat de vrouwen binnenkomen door met waarschijnlijk een pasje de deur open te flipperen. Vervolgens loopt het drietal naar binnen. 

SIERADEN Later die dag ontdekte een bewoonster dat haar slaapkamer overhoop was gehaald en haar sieraden en 1000 euro waren verdwenen. Op basis van de camerabeelden en de manier waarop de drie vrouwen het appartementencomplex binnenkwamen, gaat de politie er vanuit dat het drietal bij de bewoonster heeft ingebroken. 

SIGNALEMENT Alle drie de vrouwen hebben een blank tot lichtgetinte huidskleur. De eerste verdachte heeft een gezet postuur, donker haar en had een grijze sjaal om met zwarte banen. Verder droeg zij een zwarte broek, grijze halfhoge laarzen en had ze een lichtblauwe schoudertas bij zich. 

De tweede verdachte heeft een normaal postuur en is de kleinste van de drie vrouwen. Ze heeft blond haar en had haar linkerarm in een mitella. Verder droeg ze een lange, grijze jas en een blauwe blouse en rok. Ze had halfhoge laarzen aan en had een gekleurde schoudertas bij zich. 

De derde verdachte had een normaal postuur, zwart lang haar en droeg een wollen muts met glitters. Verder had ze een grijze jas aan omzoomd met een bontrand en droeg ze een zwarte broek, grijze handschoenen en een zwarte schoudertas. 

MITELLA De vrouwen werden eerder die dag al op beeld vastgelegd en opvallend is dat de tweede verdachte toen geen mitella droeg. 

TIPLIJN Tips over de inbraak en de verdachten zijn welkom via de tiplijn: 0800 6070 of anoniem via 0800 7000. 

Bron video: Bureau Hengeveld/ RTV Utrecht