• 112Heuvelrug.nl
  • 112Heuvelrug.nl
  • 112Heuvelrug.nl

Drie personen naar ziekenhuis na zwaar ongeval op Kerkewijk

VEENENDAAL Bij een zwaar ongeval op de Kerkewijk in Veenendaal zijn maandagmiddag drie personen gewond geraakt. Eén van de slachtoffers zat bekneld in haar voertuig. Het duurde ruim een uur voordat de hulpdiensten haar uit het voertuig hadden bevrijd.

Het ongeval gebeurde toen een automobilist mogelijk onwel werd achter het stuur. De auto, met daarin twee inzittenden, reed over de Kerkewijk richting de Hoofdstraat. De bestuurder maakte veel snelheid en raakte daardoor de macht over het stuur kwijt. Eerst werd de auto gelanceerd door een verkeersdrempel voordat de automobilist tegen een geparkeerde auto botste en vervolgens hard op de achterkant van de andere auto knalde. Die auto kwam daardoor hard in aanraking met een andere geparkeerde auto en kwam vervolgens zwaar beschadigd tot stilstand tussen de fietsenrekken. Dit voertuig raakte zo zwaar beschadigd dat de inzittende bekneld kwam te zitten. De hulpdiensten hadden de grootste moeite om haar uit het voertuig te bevrijden.

Uiteindelijk zijn alle drie de betrokken personen naar het ziekenhuis gebracht. De schade is fors, ook een aantal fietsenrekken zijn gesneuveld door de aanrijding. Het ongeval trok veel publiek, de brandweer heeft daarom schermen neergezet om de plek van het ongeval. De VOA is ter plaatse om onderzoek te doen naar de precieze oorzaak van het ongeval.