• Jeroen van der Veer

Drankrijder blaast 'zeldzaam hoge score' bij alcoholtest

RHENEN De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een dronken automobilist aangehouden in Rhenen. De man had ruim vijf keer de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol gedronken en reed zigzaggend door Rhenen.

De dronken bestuurder reed op de Herenstraat en slingerde over de weg, van stoeprand tot stoeprand. Toen hij ook nog eens de  rotonde rechtdoor overstak, besloten agenten de man staan de te houden. Dat ging echter niet zomaar: ,,Enkele honderden meters verder had de bestuurder eindelijk door dat de zwaailichten en sirenes achter hem ook echt voor hem bedoeld waren en stopte hij zijn auto", zo vertelt de politie. De auto was op dat moment al flink beschadigd, de bestuurder was door zijn rijgedrag al meerdere wieldoppen verloren. Ook was één band lek en één van de velgen was vervormd.

ZELDZAME SCORE De man moest mee naar het bureau om daar een alcoholtest te doen. Daar blies hij volgens de politie een ,,zeldzaam hoge score" van 1220 µg/l, ruim vijf keer de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol. De verdachte moet zich verantwoorden bij de rechter.