• Conny van Tuil

Dit is er te doen in Veenendaal

VEENENDAAL VeenendaalseKrant.nl plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

27 oktober 2018

Veenendaal

Rommelmarkt
10:00 Molenstraat 2a
Op zaterdag 27 oktober is er weer een rommelmarkt in Buurthuis SamSam aan de Molenstraat 2a in Veenendaal. Open van 10.00-14.00 uur. Gratis entree.

Kunst en ambachten in Museum Veenendaal
12:00 Kees Stipplein 76
Tijdens de jaarlijkse Kunst- en Ambachtenmarkt in de Cultuurfabriek verzorgt Museum Veenendaal een expositie van K&O, een demonstratie sigaren maken en kunnen kinderen schaapjes maken van wollen pompons en klei. Het museum is deze dag gratis toegankelijk.

Concert Moorsound en Scheepjeswolharmonie
20:00 Goudvink 2
Zaterdag 27 oktober bundelen de Scheepjeswolharmonie en Veenendaals Gemengd koor MoorSound hun muzikale talenten in een concert in de Westerkerk aan de Goudvink nr. 2. Vanaf 20.00 uur kunnen belangstellenden meedromen op de muziek. Entree: 10 euro, inclusief een consumptie. Kaarten zijn voorafgaande aan het concert in de kerk te koop.

Pianorecital Marietta Petkova
20:15 Karel Fabritiusstraat 3
'Eén van de grootste pianisten van deze tijd.' Luister - De Bulgaarse Marietta Petkova vestigde zich na muzikale omzwervingen langs Sofia, Wenen en Banff (Canada) in Amsterdam, waar zij bij Jan Wijn aan het Sweelinck Conservatorium haar studie afsloot met een '10 met onderscheiding'. Jan Wijn over haar: " Ik had nog nooit iemand gezien met zoveel affiniteit voor muziek en voor de piano zelf."

29 oktober 2018

Veenendaal

Zing mee met het Overdagkoor
13:00 Kees Stipplein 72
,,Tijd over op maandagmiddag en zin om te zingen? Kom dan bij het Overdagkoor van Muziekschool de Muzen", nodigt de organsatie uit. ,,Het Overdagkoor is bedoeld voor alle volwassenen die het leuk vinden om samen te zingen op maandagmiddag. Ervaren of onervaren, jonge ouder met kinderen op school of gepensioneerd, iedereen is van harte welkom."

30 oktober 2018

Renswoude

Feestelijk dineren bij De Gasterij
12:00 Barneveldsestraat 49
Op 30 oktober aanstaande organiseert Smaakidee bij de Gasterij een feestelijke middag met diner en muzikale begeleiding van Ronnie Tober en Willeke D'estelle.

31 oktober 2018

Veenendaal

Workshop Haken Basistechnieken
19:30 Gortstraat 146
De Hippe Haaknaald geeft 31 oktober weer een Haakworkshop Basistechnieken. ,,Haken is een leuke, makkelijke en voordelige hobby", zeggen de initiatiefnemers.

,,Tijdens de workshop basistechnieken leer je alle basissteken van het haken: opzetten, losse, vaste en stokjes. Natuurlijk zie je hier wat voor leuke dingen je er allemaal mee kunt maken. Met de workshop kun je al snel aan de slag om jouw favoriete projecten te haken. De duur van de workshop is ongeveer 2,5 uur. De prijs van de workshop in onze werkruimte bedraagt 20 euro per persoon. De prijs is inclusief een haaknaald , een bolletje katoen en een uitgebreide uitleg om thuis mee verder te kunnen. Geeft u zich op via het contactformulier op de site van www.dehippehaaknaald.nl"

Maak kennis met MKC Aan de Basis
20:00 Duivenwal-west 300
Voorlichtingsavond Woensdag 31 oktober 2018 van 20.00-21.30 uur is er een voorlichtingsavond waar belangstellenden informatie ontvangen over het montessorionderwijs in het algemeen en het Montessori Kind Centrum. Inloopochtenden De inloopochtenden vinden plaats op woensdag 7, 14 en 21 november 2018 tussen 09.00 en 10.00 uur. U kunt zonder afspraak een kijkje nemen in de verschillende groepen.

1 november 2018

Veenendaal

Samen tegen Eenzaamheid
19:45 Spanjaardsgoed 7
'Samen tegen eenzaamheid', dat is de titel van het symposium dat Agathos op 1 november houdt in Veenendaal. De reformatorische aanbieder van thuiszorg en hulpverlening bestaat dit jaar 50 jaar. Het symposium is vrij toegankelijk. ,,Wilt u ook iets betekenen voor mensen met eenzaamheid? Meld u dan aan via www.agathos-thuiszorg.nl/50-jaar", nodigt Agathos uit.

WIE...
20:15 Fluitersstraat 26
Leeft, Lacht, Huilt en Zoekt naar Meer. starttoptime@gmail.com

3 november 2018

Veenendaal

Jubileummiddag Stichting Vakaró voor Komló
16:00 Fluitersstraat 26
Twintig jaar op de bres voor Roma... met traditionele Roma dans en muziek! Stichting Vakaró voor Komló is een Veenendaalse stichting die zich al twintig jaar inzet voor Roma kinderen en jongeren in Hongarije. Op zaterdag 3 november verzorgt de stichting een feestelijke en informatieve middag, met traditionele Zigeunerdans en muziek uit Hongarije.

Korenconcert Veenendaal
19:30 Adriaen van Ostadelaan 78
Het Veenendaals Christelijk Mannenkoor en de Christelijke Gem.Zangvereniging de Lofstem uit Ederveen geven een gezamenlijke uitvoering op zaterdag 3 november in de Sionskerk in Veenendaal.Aanvang 19.30 uur. De kerk is open vanaf 19.00 uur. De bijeenkomst staat in het teken van gebed, met korenzang met diverse medewerkenden en samenzang. De toegang is gratis, wel met een collecte.

Dubbel genieten van Veense blaasmuziek
20:00 Ronde Erf 86
Op zaterdagavond 3 november geven de Veenendaalse Harmonie Caecilia en het Veenendaals Koperensemble een concert. Een unieke gelegenheid om eens kennis te maken met deze twee verenigingen van naam! Het concert vindt plaats in Wijkkerk Aller Erf. Aanvang om 20.00 uur, toegang is gratis.

4 november 2018

Veenendaal

Creatief in een vrij ruimte
10:00 Vijftien Morgen 2
Een vrije ruimte met kunstenaar Renske Velthuis over het aanboren van je eigen creativiteit.Renske heeft zich verdiept in wat er nodig is om de gebaande paden te verlaten en je eigen maakproces aan het gisten en borrelen te krijgen. Het wordt een combinatie van luisteren, reflecteren en het samen doen van speelse oefeningen om aspecten van de mindset van 'maken' aan den lijve te ervaren.

5 november 2018

Veenendaal

Goed omgaan met dementie
19:00 Duivenwal 1
'Goed omgaan met dementie'

Mantra's zingen
19:45 Erasmusstraat 1
Mantra's zingen bij Ingrid Cordes. Welkom in Entrada, Erasmus Plaza, Erasmusstraat 1, Veenendaal. ,,Heerlijk vanuit je hart zingen en/of ontvangen. Genieten, dat staat bij ons voorop", zegt Ingrid Cordes. ,,Zangervaring of goed kunnen zingen is niet nodig. Er worden Mantra's gezongen vanuit verschillende tradities. Aanmelden/info: Ingrid Cordes, 06-18029369 of vimochana@hotmail.nl"

6 november 2018

Veenendaal

Dansworkshop Centraal-Aziatisch
20:00 Binnenronde 2
Dinsdagavond 6 november houdt werelddansvereniging Nirkoda een workshop Centraal-Aziatisch onder leiding van Marlies Juffermans Kosten: 68 euro, inclusief koffie/thee/fris.

7 november 2018

Veenendaal

Rosita Steenbeek bij Boekhandel Van Kooten
20:00 Zandstraat 143
Rosita Steenbeek bezoekt woensdag 7 november Boekhandel Van Kooten in Veenendaal. Zij houdt een lezing over haar boek 'Wie is mijn naaste'. Kaarten á 5 euro reserveren via telefoon 0319-512915.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.