• Winkelstad Veenendaal

Dit is er deze week te doen in Veenendaal

VEENENDAAL VeenendaalseKrant.nl plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende weken is er onder meer het volgende te doen.

18 juli 2019

Veenendaal

Netwerken bij het Win-Win Café
9:30 De Tinneweide 144a
Het Win-Win Café houdt haar laatste Netwerkcafé voor de zomervakantie. Het Win-Win Café is dé plek om te netwerken voor werkzoekenden, ZZP ers en werkgevers. Iedereen is van harte welkom om te komen netwerken. Van 9.30 uur tot 12 uur staan koffie en thee klaar in wijkcentrum Panorama aan de Tinneweide 144a. De eerste netwerkochtend na de vakantie is op 5 september.

Veenendaal

Massage voor (ex) kankerpatiënten
14:00 Prins Berhardlaan 34
Stichting Invitee biedt (ex)kankerpatienten de mogelijkheid om even uit de drukte en zorgen te stappen die ziek zijn met zich meebrengen. Belangrijk voor de massage is dat je behandelend (huis)arts akkoord is. De massage wordt verzorgd door Hsuch Yeing Chu van GoZen Wellnes Massage. Meer informatie en/of aanmelden: http://stichtinginvitee.nl. Aanmelden kan ook via: activiteit@stichtinginvitee.nl

Veenendaal

Openbare repetitie popkoor All4Fun
20:00 Stadsstrand
Popkoor All4Fun houdt haar laatste repetitie voor de vakantie en dat is een openbare repetitie. Die wordt gehouden op het Stadsstrand aan het Thoomesplein. Belangstellenden zijn welkom, om mee te zingen of te komen luisteren naar de liederen. De repetitie duurt van 20.00 tot 22.00 uur.

19 juli 2019

Veenendaal

Buitenfilm ‘Mamma Mia! Here we go again’
22:15 Stadsstrand
Filmhuis Veenendaal toont deze zomer zes keer een buitenfilm op het Stadsstrand aan het Thoomesplein. Deze keer ‘Mamma Mia! Here we go again’. Neem klapstoel of picknickkleed mee en kijk mee. Toegang is gratis, reserveren is niet nodig. Op de dag van de vertoning wordt om 17.00 uur beoordeeld of de vertoning kan doorgaan. Eventuele afgelasting wordt vermeld op www.filmhuisveenendaal.nl.

20 juli 2019

Veenendaal

Kinderworkshop Groeten uit Veenendaal
14:00 Museum Veenendaal
Tijdens deze workshop in Museum Veenendaal gaan de kinderen hun eigen ansichtkaarten ontwerpen en maken rondom het thema 'Groeten uit Veenendaal'. Leuk om op te sturen naar je opa en oma, je vrienden of gewoon naar jezelf. De workshop duurt van 14.00 tot 16.00 uur. Deelname 1,50 euro per kind. Reserveren is gewenst, want vol is vol. Reserveren kan door een mail te sturen naar kinderworkshops@museumveenendaal.nl.

23 juli 2019

Veenendaal

Moeilijke voeten
10:00
In het woonzorgcentrum 't Boveneind aan de Prins Bernhardlaan 116 wordt een bijeenkomst worden gehouden voor mensen met moeilijke voeten. Deze verkoopochtend duurt van 10.00 tot 12.00 uur. Ook in de middag is er een verkoopmoment, dat is van 14.00 tot 16.00 uur in woonzorgcentrum De Engelenburgh aan de Kerkewijk 77. Er zijn schoenen en pantoffels te koop, voor zowel dames als heren, in diverse lente- en breedtematen. Toegang is gratis.

Veenendaal

Minecraft XL bouwwedstrijd
10:30 Bibliotheek Veenendaal
Bouw gave gebouwen met je team en win! Deelnemen kan van 9 tot en met 14 jaar en kost 11 euro. De tijden zijn van 10.30 tot 13.00 of van 13.30 tot 16.00 uur. Locatie is de bieb aan het Kees Stipplein. Meer informatie op www.bibliotheekveenendaal.nl

24 juli 2019

Veenendaal

Robotworkshop
14:30 Bibliotheek Veenendaal
Robotworkshop rond het prentenboek ‘Sstt! De tijger slaapt’. Voor kinderen van 4 tot en met 6 jaar. Deelname kost 2 euro. De workshop in de bieb aan het Kees Stipplein begint om 14.30 uur. Meer informatie op www.bibliotheekveenendaal.nl

25 juli 2019

Veenendaal

Green screen workshop
13:00 De Cultuurfabriek
Kinderen van 8 tot en met 12 jaar kunnen meedoen aan de green screen workshop in De Cultuufabriek. Ze leren meer over de green screen filmtechniek en maken hun eigen film. De workshop duurt van 13.00 tot 15.00 uur. Deelname kost 7,50 euro. Meer informatie op www.bibliotheekveenendaal.nl

Rhenen

Piraten op jacht met de Blauwe Bever
14:00 Rijnstraat
Kinderen van 5 tot en met 12 jaar (onder begeleiding van een volwassene) kunnen deze middag mee op jacht naar de schat van kapitein Haak. De Blauwe Bever vertrekt om 14.00 uur vanaf de Loswal aan de Rijnkade in Rhenen naar schateiland De Maneswaard. Daar gaan de kinderen van boord en maken een speurtocht met raadsels en opdrachten door de natuur. Met de gevonden schat gaan de piraten terug naar het piratenschip de Blauwe Bever voor de terugtocht naar Rhenen, aankomst rond 16.30 uur. De kinderen mogen als piraat verkleed aan boord. Meer informatie en reserveren op www.deblauwebever.nl/reserveren

26 juli 2019

Veenendaal

Buitenfilm ‘Demain Tout Commence’
22:00 Stadsstrand
Filmhuis Veenendaal toont deze zomer zes keer een buitenfilm op het Stadsstrand aan het Thoomesplein. Deze keer ‘Demain Tout Commence’. Neem klapstoel of picknickkleed mee en kijk mee. Toegang is gratis, reserveren is niet nodig. Op de dag van de vertoning wordt om 17.00 uur beoordeeld of de vertoning kan doorgaan. Eventuele afgelasting wordt vermeld op www.filmhuisveenendaal.nl.

Rhenen

Zonsondergang boven de Grebbeberg
20:00 Rijnstraat
De Blauwe Bever vertrekt voor deze avondvaart om 20.00 uur vanaf de Rijnkade in Rhenen. Het schip vaart eerst een stukje naar het oosten richting Wageningen, langs de jachthaven, de Wageningse Bovenpolder en de Wageningse Berg. Ongeveer ter hoogte van Parenco (bij Renkum) draait het schip om en vaart terug richting de ondergaande zon bij Rhenen. Onderweg vertelt de gids allerlei wetenswaardigheden over de rivier en het landschap. Terugkomst is rond 21.45 uur bij de Loswal in Rhenen. Meer informatie en reserveren: www.deblauwebever.nl/reserveren

27 juli 2019

Veenendaal

Dag van de Veense turfaak
10:00 Museum Veenendaal
Tijdens deze dag kunnen bezoekers live zien hoe de historische houten turfaak van Museum Veenendaal door de scheepsarcheologen van Erfgoedpark Batavialand wordt gerestaureerd. Het schip maakt op dit moment deel uit van de expositie ‘Turf, het bruine goud’. Om 11.00 en 13.00 uur zullen gidsen in de zaal een toelichting geven op deze tentoonstelling. Kinderen kunnen tussen 13.00 en 16.00 uur aan de knutseltafel aanschuiven om hun eigen bamboe veenaak te pimpen. De dag van de Veense turfaak duurt van 10.00 tot 17.00 uur. Toegang is gratis voor bezoekers van Museum Veenendaal.

Elst (U)

Vaar mee naar prachtige natuur
14:00 De Oude Weg
De Blauwe Bever vaart deze middag vanaf de voormalige steenfabriek Timmermans in Elst (U) naar natuurgebied de Blauwe Kamer bij Rhenen. De gids aan boord vertelt van alles over het landschap waar langs gevaren wordt. Midden in natuurgebied de Blauwe Kamer, aan de voet van de Grebbeberg, gaan de passagiers aan land en maken daar een wandeling van ongeveer 45 minuten. Meer informatie en reserveren op www.deblauwebever.nl.

Rhenen

Orgelconcert Laurens de Man
20:15 Kerkplein
Laurens de Man geeft een orgelconcert in de Cunerakerk in Rhenen. Op het programma staat muziek van Bach, Scheidt, Sweelinck, Distler en Gulda. Info en kaartverkoop: www.klassiekaanderijn.nl.

28 juli 2019

Veenendaal

Workshop graffiti spuiten
13:00 Stadsstrand
Straatkapers verzorgt op deze koopzondag een graffiti workshop bij het Stadsstrand. De workshop start om 13.00 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

30 juli 2019

Veenendaal

Voorleesfeest
14:30 Bibliotheek Veenendaal
Kinderen van 1 tot en met 7 jaar zijn welkom op het voorleesfeest rondom het prentenboek ‘De mooiste vis van de zee’. Het voorleesfeest duurt van 14.30 tot 15.30 uur en de toegang is gratis. Meer informatie op www.bibliotheekveenendaal.nl

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.